Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cewki, świece ?

Co Ci się dzieje ?

Chodzi jak traktor i kontrolka check engine miga ? Czy może jakieś inne objawy ?

Opublikowano
Co do przebiegu.... Właśnie dziwne na liczniku 125 tys. Może jakiś błąd programu albo coś żeby nie zakładać kolejnego tematu może się ktoś wypowiedzieć czy to program czy ktoś licznik kręcił ?Co do tyrkotania czuć i słychać ze chodzi na 2 cyl.
Opublikowano

Jak napisałem wcześniej, cewki albo świece, ja stawiam na cewki, nowe bosch-a w sklepie ok 120 złotych za sztukę, świece bosch-a ok 30 złotych za sztukę.

U mnie przy takich samych objawach była uszkodzona cewka.

Co do przebiegu to u mnie INPA też wyświetla wg mnie absurdalne wartości przebiegu, na liczniku mam 103tys.

Opublikowano
Ciekawy przebieg tej BMW e46 masz, bo z impy wynika 499 420 km, moze już silnik sie kończy.

INPA wyrzuciłą jakieś dziwne cyfry nie wiadomo z czym związane. Zwróć uwagę na obroty silnika (10200/min) temp silnika (143'C) oraz ilość paliwa (255L) :duh:

Na pierwszy ogień zamień cewki na 1 i 4 cylindrze. Pojeździj i zobacz na którym garnku wywali brak zapłonu. Jak wyskoczy błąd na 1 cyl. to winna jest cewka. Jeżeli na tym samym co wcześniej to zmień świece. Jak to nie pomoże będziemy myśleć dalej (nieszczelność, wtryskiwacz, sonda ...)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam podłączę się do tematu. Czy kolega doszedł jaka była przyczyna prolemów, cewka czy świece????

mam podobny problem i po podłączeniu do impy pokazało na 3 i 4 cylindrze błąd zapłonu. auto faktycznie jak na 4 cylindrach czasem chodziło zauważyłem, że tylko przy zimnym silniku i dużych mrozach. zamienię te cewki i zobaczę czy to może nie świece.