Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Kilka dni temu jak jechałem sobie na lotnisko zawieźć teściów wpadł mi kluczyk od domu do pustego gniazda zapalniczki i musiał spowodować spięcie.... problem z gniazdem zauważyłem podczas próby włączenia CB :mad2: :duh: . Oczywiście jako geniusz instalacji elektrycznych zacząłem szukać przyczyny w skrzynce bezpieczników w schowku. Z 20 minut szukałem po bezpiecznikach a tam wszystkie całe :mad2: . Zdjąłem następnie plastik, gdzie jest lewarek od automatu bo myślałem, że bezpiecznik jest zaraz koło zapalniczki i też nie znalazłem...... co do jasnej???? Gdzie mam go szukać?????????????????????????

Czy może każdy bezpiecznik miernikiem sprawdzać bo jest przerwa gdzie nie widać gołym okiem??????????????

Edytowane przez sebiii
Move your head and your ass will follow.........................
Opublikowano
Na pewno bezpiecznik kolego. No ale musi być to któryś w schowku bo przecież nie w bagażniku ani w silniku. Chociaż zobacz w bagażniku po prawej stronie. Powodzenia :D
Opublikowano
Już wiem kolego. W bagażniku na 100% :D

Kurde wiedziałem, że w bagażniku jeszcze są bezpieczniki ale nie przyszło mi do głowy, ze jest tam od zapalniczki..... :mad2:

Dzięki kolego :cool2:

Opublikowano
Tam jest dość sporo bezpiecznikow, od zegarow też tam jest bynajmniej w turasie, jak mi umarły zegary to tam namierzyłem, choć swoją drogą, ciekawe dlaczego strzelił??
Opublikowano

Rozpiska bezpieki po polsku - wrzucał to nawet chyba kolega Loona Thick:

http://i1130.photobucket.com/albums/m523/LoonaThic/takie%20tam/bezpieczniki.jpg

Wynika więc z tego, że gniazdo zapalniczki jest na bezpieczniku nr 39 - 7,5 A.

Pzdr.

Opublikowano

za użytkownikiem Bardzo Mądry Wybór:

Bezpiecznik 21 - 5.0 A :

(przekaźnik zapalniczki)

W skrzynce bezpiecznikowej w bagażniku :

Bezpiecznik 51 - 30.0 A :

Zapalniczka , tył

Bezpiecznik 52 - 30.0 A :

Zapalniczka , przód , Gniazdo 12V

jeszcze bezpiecznik 7

wrzucam tą rozpiskę bo sam miałem podobny problem i 39 był dobry a prądu nadal gniazdo nie dawało. Poza tym to pamiętam, że któraś z tych polskich rozpisek krążących po forum nie pasowała do mojego 530d. Nie wiem jak z 540i jest.

Opublikowano
Dzisiaj w końcu miałem chwilę i po wizycie na myjni znalazłem ten bezpiecznik bez problemu. Gołym okiem było widać, że był przepalony. Wyjąłem zapas ze skrzynki w schowku i hula :cool2:
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam,

miałem podobny problem, a mianowicie ładowarka od nawigacji rozleciała się i poszło zwarcie. Szukałem bezpieczników 39/51/52 a okazało się że poszedł bezpiecznik nr 7.

Pozdrawiam

Opublikowano
Bezpieczniki są w schowku od pasażera na jego górnej części. Tam pewnie jest też od zapalniczki. Prawdę mówiąc raz tam zaglądałem kilka tyg po kupnie auta by wiedzieć jak się do nich dostać w razie "W"