Skocz do zawartości

podgrzewanie zamka - jest czy nie ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co sie orientuje to kazda e34 ma podgrzewany zamek.

A zeby to sprawdzic musialbys zdemontowac tapiceke albo wlac przy ujemnej temperaturce wode do zamka i po chwili sprobowac go otworzyc

Opublikowano
WOW idąc tym samym tropem to żeby sprawdzić poduszki to należy się rozpędzić i walnąc w drzewko !!!

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg

Opublikowano
WOW idąc tym samym tropem to żeby sprawdzić poduszki to należy się rozpędzić i walnąc w drzewko !!!

To niby jak chcesz sprawdzic czy jest podgrzewanie zamka??

Bo ja widze tylko mozliwosc rozebrania boczka w drzwiach i sprawdzenie czy jest element grzejny zamka.

A jego zamrozenie (choc tez jest sposobem) mialo byc tylko zartem - myslalem ze bedziecie wiedziec i dlatego nie napisalem ze to zart (nastepnym razem napisze :) )

Opublikowano
moze glupie pytanie, ale jak to niby dziala, zaczyna grzac zamek jak sie np. pociagnie za klamke czy jak ??(bez smiechu prosze :lol: )
Opublikowano

Jak działa to podgrzewanie zamka ?? Kiedy się załącza ?? W momencie gdy uniosę klamkę ?? Jak długo grzeje takie ustrojstwo ?? I czy wpływ na to ma temperatura otoczenia ??

Może ktoś zna odpowiedzi na te pytania :norty: :?: :?:

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

U mnie w e6 1991 rok mam grzane zamki uruchamiam je tak

Podchodze do auta i podciagam klamke w góre bez kluczyka zapala sie lampka podświetlania wewnatrz zamek jest podgrzewany przez kilkanascie sekund

Powodzenia

Opublikowano
Dokładnie tak jak napisał Martur tylko lampka w samochodzie musi być ustawiona w tą pozycje że jak sie otwiera drzwi to musi zapalać sie światło a jk ktos nie ma grzanego zamka to nie będzie mu sie zapalać światło w aucie jak pociągnie za klamke no i grzany jest tylko zamek kierowcy :D
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
A czy wiecie moze koledzy pod co mozna to grzanie podlaczyc bo ja u siebie mam takie cos tylko,ze jak zdiolem boczek od drzwi to niestety kostka wisiala sobie luzno i nie ma jej gdzie podlaczyc.Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.