Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest jakiś sposób na zlikwidowanie drobnych odprysków od kamieni powodujących wrażenie mgły na szkle reflektora?, czy istnieje coś takiego jak polerka szkła?

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano
CZE.Mam ten sam kłopot w e34 i znalazłem rozwiązanie .Trzeba wymienić same szkła do e34 są dostępne po przystępnej cenie za 4 szkła(2xmijania, i 2xdrogowe) około 150pln ,myślę ze do e36 też powinieneś dostac oczywiście nie oryginały ale zawsze to nowe szkło.Powodzena w zakupach POZDRO.
Opublikowano

Pytałem o możliwość polerki u fachowców od szyb samochodowych.

Kiedyś spolerowali mi zarysowany ekran telewizora i zrobili to naprawdę perfekcyjnie, niestety o szkle reflektora powiedzieli, że kiedyś próbowali polerować i nie wychodzi im to. Stwierdzili, że szkło reflektora (mam E36) jest zbyt twarde a te odpryski są głębokie.

Jak Ci się uda coś z tym zrobić - poza wymianą oczywiście, to napisz koniecznie.

Powodzenia.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
W Auto Partnerze do E36 jedno szklo kosztuje niestety ok. 150zl, nigdzie indziej nie widzialem tego w ogóle.

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano
W E36 jest inny reflektor. Moze faktycznie te szklane dekielki do E34 i E32 sa tansze. Cena wydaje mi sie jednak zbyt atrakcyjna ;-)

Pozdrawiam,

Piotr

e32 - 730i; e36 - 318is

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mój kolega sprawdzał w Intercarsie i do E34 wkład lampy Helli (odbłyśnik, soczewka, szkło - wszystko bez mocowania, ramki) kosztuje 188 i 195 zł. To chyba nie najgorsza cena zważywszy że nowe masz wtedy nie tylko szkło ale i resztę gratów. :)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Przy zalozeniu Helli to niezla cena, jednak przy koniecznosci wymiany czterech reflektorow, cena zaczyna tracic o uzywane xenony lub nowe lampy z ringami - fakt nie firmowane ;-)

Pozdrawiam,

Piotr

e32 - 730i; e36 - 318is

Opublikowano
CZE. Ja tych skiełek jeszcze nie kupiłem PIOTRZE 730I(mowa o szkłach do e-34), czekam na koniec zimy -chce stare wykończyć a pytałem o nie miesiąc temu jakoś w KIELCACH UL. KOŚCIUSZKI 14. www. bronowski.pl mają sporo filii głównie w południowej POLSCE. Sprzedawca mam nadzieję sie nie pomylił bo dość dokładnie to sprawdzał, na dodatek jeden z pracowników czy wspólników ma e-39 i był zdziwiony że te szkiełka występują do 5-tki e-34.Co usłyszałem to przekazuje aaaaa zapomniał bym cene jaką mi wtedy podali to około zaznaczam około 150 PLN za komplet to jest 4 szkła 2x drogowe i 2x mijania.Miłych poszukiwań POZDRO.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przy zalozeniu Helli to niezla cena, jednak przy koniecznosci wymiany czterech reflektorow, cena zaczyna tracic o uzywane xenony lub nowe lampy z ringami - fakt nie firmowane ;-)

A po co wymieniać cztery reflektory :?: Na światłach tzw. długich jeździsz pewnie nie za często, a nawet jak już je włączysz to zazwyczaj wygląda to nieźle. Ja bym się skupił na wymianie jedynie lamp drogowych/mijania bo tych używasz na co dzień.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Oczywiście to racja Bastku ale w rachubę wchodzą również względy wizualne, jak wiem nie obce i Tobie ;-) Jeśli różnica między szkłem mijania i drogowym bedzie duża, warto zmienić oba. Przy założeniu ceny podanej przez Pabla (przypomnę 150,- za komplet) nawet 5 minut bym się nie zastanawiał z wymianą kompletu.

Pozdrawiam,

Piotr

e32 - 730i; e36 - 318is

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tylko, jak rozumiem, cena podana przez Pabla dotyczy tylko szkieł, bez soczewki i odbłyśnika. A z tego co czytałem na różnych forach największym mankamentem świateł w E30, E32 i E34 jest soczewka która zamiast skupiać światło to je rozprasza. Więc wymiana samych szkieł niewiele pomoże... :?

Pozdrawiam

Bastek

Opublikowano

Ale co z tą soczewką Bastku - matowi się? Przecież ona jest pod szkłem. Może to pod wpływem temperatury? U mnie pokiereszowane są szkła zewnętrzne (odpryski od kamieni). Pewnie jak się dowiem jak rozebrać reflektor to będę mógł się przekonać czy w środku jest lepiej.

Na razie muszę naprawić elektrykę bo straciłem ładowanie albo mam jakieś zwarcie... Wrrrrrr!

Pozdrawiam,

Piotr

e32 - 730i; e36 - 318is

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ale co z tą soczewką Bastku - matowi się? Przecież ona jest pod szkłem. Może to pod wpływem temperatury?

Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia co się z tą soczewką dzieje złego :oops: Ale kilka razy już o tym czytałem że zmatowione szkła to jedno, a soczewki swoją drogą po kilku latach eksploatacji rozpraszają światło i żadne super żarówki to nie pomogą... Jak tylko będę miał trochę zbędnej kasy :lol: to wymienię całe światła...

Pozdrawiam

Bastek