Skocz do zawartości

318 TDS nie pali na zimnym nie swiece!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam moje bmw nie odpala na zimnym silniku nawet jak podgrzeje swiece 10 razy. Czy cudo z allegro zalatwi sprawe? dodam ze mam nieszczelna pompe i czy koniecznosc jest jej uszczelnienia i jaki jest tego koszt. mam zawor zwrotny miedzy filtrem paliw a pompa. Auto postoi 6 godzin po zgaszeniu odpala postoi 10 godzin nie odpala ;/
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czemu nie ciągniesz temtu w już otwartym wątpu?!

Większość ludzi co kombinej jak koń pod góre z tymi TDS, i tak kończą na regeneracji pompy wtryskowej. Dodawanie do ropy jakiś cudownych specyfików co najwyżje wykończy Tobie jeszcze wtryski. W sosnoswcy jest taka firma "SZATAN Serwis" zajmóją się dieslami, jest tam taki starszy gościu co tego typu diesla ma w mały palcu. Poszukaj gdzieś na necie powinny być numery do niego, podjedź i zapytaj ile co kosztuje. Pamiętaj, półsrodki prowadzą do 3krotnie większych wydatków.

PZDR>

Opublikowano
Kolego to ze cieknie pompa to swoja droga. TDSy czesto maja problemy z czujnikiem temperatury wystrczy emulator. A jak sprawdzales swiece? Bo to ze swiece masz dobrze to nie znaczy ze grzeja moze jest problem ze sterownikiem swiec i tu tez ma znaczenie czujnik temperatury.Dobrz by było sprawdzic na kompie parametry. Pozdrawiam
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
znaczy powiem tak moj mial problemy z odpalaniem na cieplym to wypiolem mu czujnik temperatury i odpala na cieplym (bo grzeje swiece). Ale na zimnym nie pali a swiece na 100 % grzeja. opisz o co chodzi z tym czujnikiem temperatury
Opublikowano
Najlepiej podepnij czujnik temp.na miejsce i pojedź do speca, żeby ustawił ci dawkę paliwa. Mi chcieli wymieniać pompę , głowicę i pół silnika . Zajechałem do DOBREGO speca i podpią pod kompa ustawił (początkową dawkę paliwa) i autko odpala bez problemów. Pompę lepiej też uszczelnij (przy tej cenie paliwa szkoda podlewać trawnik ropą).
Opublikowano
no cos mam chyba z dawka paliwa bo musze 2 razy pompnac paliwo zeby odpalilo ale ostatnio powiem ci ze jechalem do krakowa ze srednia predkoscia 110 zeby sprawdzic i spalilo mi niecale 5 litrow.
Opublikowano
Bo to chodzi o początkową dawkę , ile dostaje przy starcie u mnie pomogło i problemy z odpalaniem są już historią też mało palił ale przy starcie miał złą dawkę i odpalanie doprowadzało do szału
Opublikowano
no dokladnie bo u mnie pompka w baku pracuje slysze jak pompuje paliwo. a na odpalonym silniku popuszczlem wtryski i wali rowno takze kompresje ma
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie mu w innym poście ze dwa tygodnie temu wspomniałem o uszczelnieniu ukłądu paliwowego, by powietrza nie łapało ale kolega jakoś nie czyta....

PZDR>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Kolego miałem podobne problemy ostatnio(dymił,był słaby, nie palił nawet po 1-h postoju, szlak mnie trafiał,

aku i rozrusznik kręcił jak szalony i lipa, wymieniłem świece dalej nie palił, końcówki wtryskiwaczy dalej to samo,

wreszcie oddałem tds-a do serwisu i okazało się tak jak koledzy piszą pompa wtryskowa, trzeba było regenerować koszt 850zł, sporo ale teraz samochód stoi pod chmurką i pali bez problemu :D