Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam zamiar wymienic licznik w moim e39 poniewaz zbyt duzo straconych pikseli nie pozwala odczytac czegokolwiek z wyswietlacza , moje pytanie brzmi czy moge wstawic licznik z 1 przyciskiem zamiast licznika z dwoma ?. Licznik z jednym na allegro od 50zl+ , a taki z dwoma jak moj 300+ , w czym tkwi sekret ?. Pozdrawiam.
Opublikowano

witam, kolego musisz założyć takie same zegary jak masz ,są dwa typy z wyświetlaczem komunikatów i graficznym po wymianie trzeba podłączyć do komputera

moim zdaniem poszukaj na allegro warsztatu który naprawia takie usterki przez wymianę taśmy łączącej płytkę, koszt mniejszy niż przy wymianie na inny zresztą temat obficie opisywany na forum, zapraszam do lektury a może sam naprawisz.

Opublikowano
koszt naprawy licznika to około 150 zł + koszt wysyłki licznika- chyba że naprawiany na miejscu w warsztacie u magoka.co do wymiany licznika to w pewnych sytuacjach można. ja wymieniałem licznik z e39 525d na licznik z 530d w którym to obrotomierz skalowany był o 1000 obr/min więcej i bez problemu. kolega od którego kupiłem licznik ma 530d i kupił licznik od M'ki i działał u niego. mówił, że problem wystąpi jak ma się pdc a nie asr...- wtedy trzeba coś pozmieniać softem i będzie ok. pozdrawiam, również życzę Wesołych Świąt:)
Opublikowano
do tego przy zmianie licznika dochodzi korekta licznika na stan poprzedni ponieważ licznik posiada swoją pamięć...- wiem że to najmniejszy problem ale zawsze jakieś uniedogodnienie
Opublikowano
W ten weekend postaram sie rozebrac licznik i zrobic to samemu wedlug instrukcji , ktora znalazlem w sieci , jesli to nie pomoze pomysle co dalej.
Opublikowano

Oczywiście możesz zrobić tak jak piszesz ale istnieje ryzyko, że się nie uda a nie wszyscy zgadzają się regenerować piksele w zegarach, w których już coś było grzebane. Ja zapłaciłem bodajże 300 zł, dostałem rok albo dwa gwarancji i 100% świecących pikseli.

Ale próbuj, powodzenia :)

Jak chcesz namiary to na PW.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785