Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów,

Proszę o zaopiniowanie samochodów z niżej wymienionych ogłoszeń:

1.) http://otomoto.pl/bmw-320-navi-serwisowana-idealna-C21721914.html

2.) http://allegro.pl/bmw-320d-sportpaket-skora-navi-szyberdach-i1979448557.html

3.) http://allegro.pl/bmw-320-d-e90-navi-dvd-dkora-i1990769283.html

Zastanawiam się nad zakupem E90 z navi, silnik w sumie bez znaczenia chociaż preferowałbym 320d.

Możliwości finansowe - 48k PLN ... myślicie, że jest szansa czy raczej ciężko będzie znaleźć coś przyzwoitego w krótkim czasie (2-3 tygodnie) ?

Z góry dzięki za odpowiedzi !

Opublikowano (edytowane)
Witam Forumowiczów,

myślicie, że jest szansa czy raczej ciężko będzie znaleźć coś przyzwoitego w krótkim czasie (2-3 tygodnie) ?

to zależy czy masz konketne wymagania co do wyposażenia itp, ale ogólnie śledząc trochę ten temat ostatnio to jakiś perełek raczej nie ma, a co ciekawsze egzemplarze i tak na forum trafiają :D

ale z tych to tą czarną można by było się zainteresować i sprawdzić, już chyba wisi od jakiegoś czasu ale ciakawie wygląda :)

Edytowane przez wwo_j
wwo_j
Opublikowano
nr 2 jak dla mnie jest ok - nr 1 też ale jasne skóry (miałem w e39 - nie polecam a jak się ma dzieci to wręcz OSTRZEGAM :mrgreen: :duh: przed nimi ) odpadają a do tego ten obrzydliwy hak i brak halogenów :duh: :norty:
Opublikowano

Nr. 1 - jasna skóra to nie problem, mi się podoba. Tylko dojdą jeszcze koszty rejestracji, samochód na holenderskich tablicach. Ktoś orientuje się plus minus jaki to wydatek ? Rzeczywiście brak halogenów trochę zniechęca, do tego hak nie wiadomo co i jak często ciągnięto.

Nr. 2 najbardziej mi się podoba !

Przebieg 140k km jak na 2007 chyba wygląda realnie. Jeszcze takie pytanie - w jakich modelach lub od którego roku 3 mają ringi ?

Samochód jest sprowadzony ale nie pisze z jakiego kraju, czy po numerze VIN będzie można ustalić coś więcej o historii samochodu ?

Nr. 3 też wygląda ciekawie ale sprzedawca za wizytę w ASO chce by mu zapłacić dniówkę ! Nie wiem czy to teraz standard ale jak dla mnie trochę przegięcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nr1 to sprytnie zakamuflowana 318d opisana jako 320d , tapicerka to welur a nie skóra, handlarzyk zastawił na Ciebie sidła a Ty jesteś na dobrej drodze by w nie wpaść! Nr2 to nie żadne 2007 tylko początek 2006, chińskie nerki i sprytnie (jak dla kogo!) włączone wszystkie światła a dlaczego ? :norty: Następny handlarzyk lejwoda ! Nr3 była już opisywana, poszukaj . Moim zdaniem nie kupisz uczciwego e90 diesel z cyfrą 4 z przodu ceny!
Opublikowano
tutaj na forum jest taki Zenek ci też każe sobie płacić dniowke za wizyty w ASO że swoimi padlinami, także może ti on wystawia :)
Opublikowano
Tylko dojdą jeszcze koszty rejestracji, samochód na holenderskich tablicach. Ktoś orientuje się plus minus jaki to wydatek ?

Nr. 3 też wygląda ciekawie ale sprzedawca za wizytę w ASO chce by mu zapłacić dniówkę ! Nie wiem czy to teraz standard ale jak dla mnie trochę przegięcie.

w 2.300 się zmieścisz...

a z tym nr 3 i dniówką to chyba jakiś żart tak?? :norty: :norty:

Opublikowano

Jak w 2.300 PLN to jeszcze przyzwoicie ale kolega wyżej napisał, że 318d więc automatycznie ją to dyskwalifikuje.

Jaki żart ? Na pytanie czy nie ma nic przeciwko sprawdzeniu w ASO - powiedział, że nie tylko samochód mam zatankować i zapłacić mu dniówkę ... ze strachu nie pytałem ile :wink:

Greeg78,

dzięki za info ale nastawiłem się na model z navi ... chociaż po Waszych opiniach nie wiem czy w ogóle nie dam sobie spokoju z szukaniem BMW.

Już nawet nie chodzi o to czy stuknięte (sam jeżdżę ACCORD'em sprowadzonym delikatnie stukniętym i w ogóle mi to nie przeszkadza) ale o przebiegi ocsylujące w granicach 200k km co uważam za dużo ... bardzo dużo ! ... no i do tego to podejście handlarzy, na każdym kroku chcą oszukać :mad2:

Opublikowano
Jak w 2.300 PLN to jeszcze przyzwoicie ale kolega wyżej napisał, że 318d więc automatycznie ją to dyskwalifikuje.

Jaki żart ? Na pytanie czy nie ma nic przeciwko sprawdzeniu w ASO - powiedział, że nie tylko samochód mam zatankować i zapłacić mu dniówkę ... ze strachu nie pytałem ile :wink:

Greeg78,

dzięki za info ale nastawiłem się na model z navi ... chociaż po Waszych opiniach nie wiem czy w ogóle nie dam sobie spokoju z szukaniem BMW.

Już nawet nie chodzi o to czy stuknięte (sam jeżdżę ACCORD'em sprowadzonym delikatnie stukniętym i w ogóle mi to nie przeszkadza) ale o przebiegi ocsylujące w granicach 200k km co uważam za dużo ... bardzo dużo ! ... no i do tego to podejście handlarzy, na każdym kroku chcą oszukać :mad2:

oszukują bo sam tego pragniesz ... 200k km to bardzo dużo :) nie szukaj diesla z zagranicy starszego niż 6 lat poniżej średniej giełdowej danego kraju :)

Kamil
Opublikowano

Greeg78,

oszukują bo sam tego pragniesz ... 200k km to bardzo dużo :)

Kamil
Opublikowano

hahaha jutro zadzwonie i zapytam, jaką handlarz ma dniówkę :mad2: szkoda ze nie zapytałeś. Jak chcesz sie samochodem przejechać to teraz jeszcze z kanistrem trzeba jezdzic. Naprawde mają coraz lepsze poczucie humoru :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podejrzewam że za 100 to nawet palcem nie kiwnie
Opublikowano
@Siemion z własnego doswiadczenia przygotuj sobie jakies 10-12k na tgz "pakiet startowo-serwisowy" -w koncu to używane 5cio letnie auta i nie wiesz jakie kwiatki wyjdą po zakupie, a sprzedawca może skwitowac Cie "przecież sprawdzał Pan auto przed zakupem?!" Mnie na szczęscie nikt nie kwitował, gdyz od razu powymieniałem co trzeba i czekam do wymiany kolejnych części az przyjdą objawy tym zyskałem pewność, ze auto mnie nie zawiedzie 2000km od domu.. Polecam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Greeg78,

Masz rację daj sobie spokój z szukaniem BMW, pisząc z przerażeniem o przebiegach w granicach 200tys km pokazałeś że nie masz bladego pojęcia o tej marce, trzymam kciuki abyś zrezygnował z kupna BMW i "wyrwał" coś innego ale ładnego z minimalnym przebiegiem :cool2:

Opublikowano
bo BMW to jedyne auta ze skreconymi licznikami na rynku... ja również życze powodzenia w poszukuiwaniu 6 letniego diesla z przebiegiem <200 tkm :mad2:
Opublikowano

Sincere,

Wiem tak też zakładam, nie lubię zostać na zero po zakupie i zawsze coś zostawiam na naprawy ... chociaż mam nadzieję, że będzie ich jak najmniej.

320SI,

Od kiedy to żeby jeździć jakimś samochodem trzeba mieć pojęcie o marce ?

Kupuję to co mi się najbardziej podoba w dostępnym dla mnie przedziale cenowym, nie muszę być fanem marki.

Napisałem, że 200k km to trochę dużo może dlatego, że mój obecny samochód z 2008 roku ma 56k km więc skala nie powiem - trochę mnie przestraszyła.

Dodam, że kilka lat temu miałem e46 z 1998 roku z przebiegiem 35k km ! i sprawowała się bardzo dobrze, a w tamtym roku służbowa 120i z 2009 roku, którą od czasu do czasu jeździłem padła przy 30k km.

vystelior,

Widziałem tą ofertę i właśnie się nad nią zastanawiam, chociaż przekracza ona trochę mój budżet.

Opublikowano

Właściwie to go tam nie ma... :-)

Interesowałem się tym autem ale: nie stoi u Sikory tylko jeździ nią jeszcze właściciel w oczekiwaniu na nowy model. Właściciel jest nieuchwytny, ponieważ serwis nie posiada (lub zagubił) numer telefonu do właściciela...

Możesz próbować - mnie brakło cierpliwości.

Pozdrawiam,

Piotr

http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wklejałeś auta w cenie 41 tys zł i mialeś problem z dużym przebiegiem, dlatego napisałem że nie masz pojęcia o marce, teraz wklejają Ci auta z cenami podchodzącymi pod 60tys zł i jakoś tak dziwnie przebieg też zmalał, prawda ? :norty: Chodziło mi oto ze cena idzie w parze z przebiegiem, tyle i tylko tyle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jasne, najlepiej szukać pięcioletniego diesela z przebiegiem poniżej 100 tys km.....Jak tu nie cofać liczników???? :mad2:
Opublikowano
Jasne, najlepiej szukać pięcioletniego diesela z przebiegiem poniżej 100 tys km.....Jak tu nie cofać liczników???? :mad2:

i super wyposażone w kwocie poniżej 50 t. :norty:

Z tego co zaobserwowałem sprzedając swój samochód to ludzie wolą mięć na liczniku przebieg nieudokumentowany poniżej 100tk niż udokumentowany powyżej 150 tk i łudzić się że to autentyczny – można przynajmniej sąsiadowi się pochwalić. :duh: U nas czy auto ma 3 czy 10 lat to i tak zawsze ma około 170 tk, ciężko znaleźć auto z przebiegiem powyżej 200 tk

:mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No co Wy?

Zenek ma zawsze pewne,z udokumentowanym przebiegiem potwierdzonym książką i dobre cenowo "okazje" :wink:

Pogadaj a może coś Ci wyklepie.

Może też nie będzie chciał na paliwo i zapłaty za "dniówkę".

:cool2:

No i można pochwalić się przed sąsiadem.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak na pierwszy rzut oka rozróżnić 318 od 320