Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, otóż nie działa mi klakson, szukałem juz tego na forum i nie znalazłem, problem w tym że nie moge go znaleśc, gdzie on się znajduje? naciskam przycisk na kierownicy i tylko słysze przekaźnik, a sygnału brak. prosze o pomoc :wink:

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano

Obczaj podwozie auta z przodu, w poblizu swiatel przecimgielnych, po prawej stronie i lewej (tak jest u mnie) sa ślimaki ,ktore daja sygnal dzwiekowy -

Nie wiem czy w kazdej e34 sa dwa slimaki czy moze byc jeden, sprawdz u siebie.

Opublikowano
U mnie są dwa ślimaki z przodu za nerkami. Jak spojrzysz przez nerki na chłodnicę jeden jest z lewej strony, drugi z prawej. Nie mam klimy, auto przed liftem. Jeśli masz ślimaki też w tym miejscu, to jak otworzysz maskę to w pasie nad chłodnicą masz takie dwa otwory, dokładnie nad ślimakami i tam sa wtyczki do tych ślimaków. Trochę mało miejsca, ale powinno dać się te wtyczki wyciągnąć.
Opublikowano

Ty to chyba nici z tego 100% orginału... :wink:

u mnie i u kumpla tak samo centralnie za nerkami po ślimaku na strone i wtyczki tak jak kolega mówił wyżej...dziwne że nic tam nie masz, popatrz dobrze może gdzieś przyczepione jakoś w trudno dostępnym miejscu

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
U mnie te ślimaki są koło świateł przeciwmgielnych (pomiędzy przednim nadkolem a zderzakiem). Skręć koła na max-a i zajrzyj pod samochód. Są po obu stronach :)
Opublikowano
Sprawdzałem w książce "sam naprawiam" i w niej jest tylko mowa o tym, że ślimaki są za nerkami. Informacji o innym miejscu nie ma.
Opublikowano
Ja inaczej mam, mam 2 sygnały nie ślimaki tylko jakieś inne, po dwóch stronach. Jak chcę się dostać do nich to muszę odkrecić obudowę świateł wewnątrz komory silnika i są po dwóch stronach takie kółka wycięte oryginalnie i po dwóch stronach one są. Jakieś 10-15cm do przodu od nadkola.
Opublikowano
w twoim modelu klakson znajduje sie za prawa i lewa nerka. dzialal ci kiedys klakson? jezeli po zakupie go nie bylo, to ja stawiam, ze auto bylo po dzwonie i komus nie chcialo sie ich zakladac.