Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jak wiadomo po wciśnięciu i trzymaniu odpowiedniego guzika szyby w naszych autkach zamykają bądź otwierają się. Stąd moje pytanie czy da się jakoś zrobić, żeby chociaż zamykały się tylko po jednorazowym wciśnięciu guzika? Uważam, że byłaby to świetna sprawa, żeby nie stać i trzymać :D
Opublikowano
Witam wszystkich. Jak wiadomo po wciśnięciu i trzymaniu odpowiedniego guzika szyby w naszych autkach zamykają bądź otwierają się. Stąd moje pytanie czy da się jakoś zrobić, żeby chociaż zamykały się tylko po jednorazowym wciśnięciu guzika? Uważam, że byłaby to świetna sprawa, żeby nie stać i trzymać :D

Fabrycznie auta byly wypuszczane wlasnie z tak ustawionymi opcjami.

Widocznie ktos Ci to musial rozregulowac / rozkodowac.

Trzeba sie podpiac zdaje sie NCS Expert i to wlaczyc.

Tak to wyglada dla zamykanie szyby drzwi kierowcy:

"“One Touch” Driver’s window close (auto up)

=active

not active

(“Single Strike Function close driver’s door window”)

= oznacza fabryczne ustawienie

Opublikowano
Tak wychodziły, że raz klikasz i puszczasz przycisk a one same się zamykają??? :shock: U mnie i paru znajomych jest tak ze trzeba trzymać i dopiero się zamykają bądź otwierają
Opublikowano
hehe spokojnie wszystko gra bo krys32 zapewne pisał o sytuacji z pilotem - kluczem bo u mnie jest tak samo a kolega rolbas chyba pisał o guzikach wewnątrz auta :?:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
tak, tak kolego :D Mi właśnie chodzi o domykanie z pilota jak będę po za samochodem, np. podjeżdżam pod dom mam uchyloną szybę, szyby, wychodzę z autka, wciskam żeby zamknął się i w tym momencie zamykają się również szyby. Miałem tak w golfie IV, bardzo wygodne i chciałbym tak mieć teraz w bmw :D
Opublikowano
hehe spokojnie wszystko gra bo krys32 zapewne pisał o sytuacji z pilotem - kluczem bo u mnie jest tak samo a kolega rolbas chyba pisał o guzikach wewnątrz auta :?:

no tak, pisalem o przyciskach szyb wewntarz auta :)

Opublikowano
Cześć.Ja też słyszałem,że można taki numer zrobić NCS,aby szyby można było domykać jednym kliknięciem z pilota bez potrzeby stania i trzymania wciśniętego guzika.Niestety nigdzie nie mogę bardziej zgłębić tematu,a pytałem nawet w serwisie.Zresztą serwis powiedział mi,że to stare auto i oni nie umiom :mrgreen:
Opublikowano
Cześć.Ja też słyszałem,że można taki numer zrobić NCS,aby szyby można było domykać jednym kliknięciem z pilota bez potrzeby stania i trzymania wciśniętego guzika.Niestety nigdzie nie mogę bardziej zgłębić tematu,a pytałem nawet w serwisie.Zresztą serwis powiedział mi,że to stare auto i oni nie umiom :mrgreen:

Nie ma takiej możliwości nawet w najnowszych BMW. Można tak tylko zrobić dokładając jakiś zewnętrzny sterownik.

Opublikowano
A masz kolego jakiś konkretny sterownik na myśli :?: Bo ja nawet o takim czymś nie słyszałem, a nie będę zmieniał oryginalnego alarmu na jakiś szajs z allegro. Bo w golfie tak miałem, że się same zamykały, lecz to nie był fabryczny alarm, tylko ktoś go włożył przede mną.
Opublikowano

Ja akurat widzę zaletę takiego rozwiązania - zwłaszcza latem. Mając lekko uchyloną szybę wychodzisz z auta (np jak ktoś mieszka w domku jednorodzinnym), zamykasz zamek a szyby zostają uchylone lekko tak jak były i dzięki temu ma się przewiew w aucie. Ewentualnie wysiadasz na chwilę bo idziesz do sklepu (oczywiście nie market) czy inny tego typu krótki pobyt poza autem i też można zostawić dzięki temu przewiew powietrza w aucie.

Pzdr.

Opublikowano
Kolego fajna sprawa, ale ja w golfie maiłem tak, że z pilota się zamykały do końca, a jak chciałem lekko uchylone mieć jak stał przed garażem to kluczyk w zamek i w ten sposób się regulowało na ile mają być otwarte :D
Opublikowano

No ale wkładanie kluczyka w zamek i regulowanie nim stopnia otwarcia to już trochę mało wygodne. To już wygodniejsze jest tak jak w BMW - jedziesz autem, masz otwarte na maxa szyby przednie. Wysiadasz, naciskasz przycisk od zamknięcia, trzymasz aż szyba dojedzie do góry i puszczasz kiedy szyba zostaje np 1cm.

Ja już w ogóle nie pamiętam kiedy używałem w moim aucie kluczyka w zamku...

Pzdr.

Opublikowano
No ja też kolego nie pamiętam, ale np. w pośpiechu to się przydaje. Pamiętam jak za czasów golfa się śpieszyłem na pocztę i tylko wyskoczyłem w biegu, wcisnąłem guzik i wiedziałem, że jak wrócę to samochód będzie zamknięty razem z szybami i że nic ze środka nie zginęło :P
Opublikowano
domykanie szyb z pilota miałem w e36, teraz mam e39 sie nie domykaja i brakuje mi tego
Opublikowano

No to raczej chyba coś nie teges z tymi szybami bo to było raczej norma w e39, że się domykają. No chyba, że to jakaś ogołocona wersja z tej opcji.

Pzdr.

Opublikowano
domykanie szyb z pilota miałem w e36, teraz mam e39 sie nie domykaja i brakuje mi tego
No to raczej chyba coś nie teges z tymi szybami bo to było raczej norma w e39, że się domykają. No chyba, że to jakaś ogołocona wersja z tej opcji.

Pzdr.

wydaje mi Się że to może zależeć od posiadanego właśnie pilota - klucza, ja mam ten stary przed liftem i domykam normalnie oraz centralka z pilota, kumpel ma auto z tego samego rocznika, ale z tym kluczem niby nowszym i nie ma tej możliwości zamknięcia(szyb oraz zamka). Musiał dokładać jakiś chiński alarm żeby ryglować zamki na pilota

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.