Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja do wszystkich swoich aut : osobowe, dostawcze, ciężarowe używam anteny magesowej, oryginalnej president florida, jest to niewielka antena, nie rzucająca się w oczy, a dobrze działająca. Koszt 120--140 pln.
Opublikowano

witam,

Używałem dotychczas Florydy, tania i dobra antenka. Kopie niczym nie ustępują "oryginałom", przerobiłem kilka. Niestety, ona jest skonstruowana tak, że pierwszy kontakt z przeszkodą jest dla niej śmiertelny (a jeżdżę po wielu parkingach podziemnych). Zdecydowałem się na większą antenę, kupiłem "Pirata". Nieco dłuższa, ale zauważalnie lepsza jakość dźwięku na CB (mniej szumów). Wszystkie radia znajomych przerabiam jeszcze tak, że montuję wzmacniacz w mikrofonie - nie zwiększa to mocy nadawania, więc wszystko jest w zgodzie z prawem, ale do nadajnika dochodzi sygnał już wzmocniony. Płytka bywa na allegro circa 80 zł, mieści się w mikrofonie a mnie, kompletnemu ignorantowi w elektronice, montaż i 4 luty zajmuje 15 minut.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

witam,

w swoim X jestem zmuszony używać jak najniżaszej

(bez przerwy haczyłem o bramę garażową

obecnie używam no name na magnesie wys 30cm za 40zł

napiszę tak: działa poprawnie, nawet jak lekko zawadzam w podziemiach to nie odrywa się

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dokładnie ten kto spróbował dziurki raz w życiu, ten już nie będzie stosował magnesów i tp mocowań typu reling czy klapa. W każdym samochodzie montuje na otwór. Bzdurne myślenie, że dzira w dachu zmniejsza wartość auta, czy powoduje zacieki wody. Poprawne zamocowanie w otworze, nic takiego nie powoduje. Wogóle inna jakość odrbioru i zero kłopotów z przycinającym się lub wiszącym gdzieś wiecznie przewodem. Kolejna sprawa to to, że stare radia z lat 90 to były radia, teraz mamy tylko chiński szmelc. Nawet President (kultowa marka radi CB) to już nie jest to co było. Mówię to jako nie laik tylko wieloletni serwisant sprzętu CB. Jeśli kogoś interesuje stare używane dobre radio to mam kilkanaście takich sztuk w swoich zapasach. Mogę odsprzedać.
Opublikowano
Dokładnie ten kto spróbował dziurki raz w życiu, ten już nie będzie stosował magnesów i tp mocowań typu reling czy klapa. W każdym samochodzie montuje na otwór. Bzdurne myślenie, że dzira w dachu zmniejsza wartość auta, czy powoduje zacieki wody. Poprawne zamocowanie w otworze, nic takiego nie powoduje. Wogóle inna jakość odrbioru i zero kłopotów z przycinającym się lub wiszącym gdzieś wiecznie przewodem. Kolejna sprawa to to, że stare radia z lat 90 to były radia, teraz mamy tylko chiński szmelc. Nawet President (kultowa marka radi CB) to już nie jest to co było. Mówię to jako nie laik tylko wieloletni serwisant sprzętu CB. Jeśli kogoś interesuje stare używane dobre radio to mam kilkanaście takich sztuk w swoich zapasach. Mogę odsprzedać.

Fakt.Musze przyznać tutaj racje.

Posiadam antenę http://www.wasserman.pl/pl/p/Antena-CB-Sirio-TRIFLEX-CBFMGSM-kable/1083 i powiem wam że antena jak dla mnie jest całkiem spoko.Musze dodać że z radyjkiem Presidenta Hary 3 nie narzekam ,odbiór jest czysty bez szumów bez zakłóceń do tego pełna dyskrecja - jak na razie się nie zawiodłem, aczkolwiek są na rynku dużo lepsze radyjka do odbioru.

Spotkałem się już z uśmiechem na twarzy i pełnym zdziwieniem przy kontroli a mianowicie ( Panowie z ręką na sercu ) parę dni temu wybiega mi na drogę w terenie zabudowanym Pan ze suszarką w dłoni i pokazuje że mam zjechać do kontroli .Myśle sobie co jest k... a przecież nie przekroczyłem prędkości w terenie zabudowanym ( przepraszam za te kropki) o co im chodzi - otwieram szybę siedząc w aucie i szukam nerwowo po kieszeniach dokumentów.Na zewnątrz stoi Pan Misiakiewicz i się patrzy ( no to ja mówię co się stało Panie sierżancie - stary tekst z TVN Turbo Uwaga Pirat jaki jest powód kontroli i myślę sobie przecież wiedziałem że stoicie i musiałbym być niezłym kretynem żeby słyszeć o tym bardzo wyraźnie na radiu nie przyhamować piętnom ) a on mi na to - a nic się nie stało tak chciałem pogadać o aucie - bo szukam właśnie takiego auta ( w sensie oczywiście że chce kupić no i co się psuje a jak tym się jeździ itd itd ) .Apropo anteny jakież było jego zdziwienie gdy zobaczył radio w aucie , oczywiście pracujące ale bez anteny :D ) Także Panowie jeszcze z tak miłą kontrolą się w życiu nie spotkałem na Polskich drogach.

Opublikowano
No więc nie pozostaje nam nic innego jak życzyć sobie na wzajem samych takich sytuacji podczas kontroli na naszych dziurawych poskich drogach :D Swoją drogą mi ostatnio strzelił w dupala fotosik, mało tego w swoim własnym mieście. Z pełną świadomością, bo wiedziałem, że skrzynka jest nabita. Chwila zamyślenia i będzie kara. No coż samo życie.
Opublikowano
No więc nie pozostaje nam nic innego jak życzyć sobie na wzajem samych takich sytuacji podczas kontroli na naszych dziurawych poskich drogach :D Swoją drogą mi ostatnio strzelił w dupala fotosik, mało tego w swoim własnym mieście. Z pełną świadomością, bo wiedziałem, że skrzynka jest nabita. Chwila zamyślenia i będzie kara. No coż samo życie.

Jak tył auta to nie ma tragedii :D :D :D Przeczytaj Priva

Opublikowano
ja do wszystkich swoich aut : osobowe, dostawcze, ciężarowe używam anteny magesowej, oryginalnej president florida, jest to niewielka antena, nie rzucająca się w oczy, a dobrze działająca. Koszt 120--140 pln.

:cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepsza President Florida, bo nie masz problemu w parkingach podziemnych lub wielopoziomowych czy przy wjeżdzie do garażu, a zasięg lepszy niż niektóre metrowe.