Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto wymienic same głośniki na lepsze bez wymiany radia.

Mam radio Business RDS w e39

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
wg mnie tak. slyszalem taka opinie ze: zawsze lepiej miec lepsze glosniki i okablowanie niz cienkie glosniki i dobre radio.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Zawsze najpierw zaczynamy od głonikow a konczymy na radiu. Nawet z kiepskiego radia mozna duzo wiecej wycisnac jak sie ma dobre głosniki a nie na odwrót.

Sam mam tanie radio alpina (kupiłem na allegro) ale zainwestowałem w głosniki. efekt przeszedł moje najsmielsze oczekiwania. Teraz tylko barkuje wzmacniacza aby było naprawde super. Głosniki załozyłem mac audio z odseparowanymi gwizdkami.

Opublikowano
Jasne ze warto.Jak nie chcesz robić dodatkowych dziur to jak najbardziej wymień orginały na mocniejsze dobrej marki o tej samej średnicy.Ja tak będe robił po świętach w swojej Beci,zresztą nie w pierwszym aucie to będe robił i szczerze Ci mówie WARTO!Posłuchasz jak gra,a napewno o niebiosa lepiej to będzie i wtedy zainwestujesz w lepsze radyjko jak radzą poprzednicy.Dobrze poszukasz to znajdziesz tak jak ja znalazłem Kenwooda w Mp3 fajny model z obracanym panelem za 200 zł.Powodzenia.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano

no to decyzja zapadła, po nowym roku wymieniam wszystko na Hertza, radia wolałbym nie zmieniac, bo fabryczne to zawsze ładniej wygląda

a teraz kolejne pytanie: czy Business RDS w e39 ma wyjścia RCA

BMW 528i, vito 110 CDi,

Opublikowano
Zawsze najpierw zaczynamy od głonikow a konczymy na radiu. Nawet z kiepskiego radia mozna duzo wiecej wycisnac jak sie ma dobre głosniki a nie na odwrót.

Sam mam tanie radio alpina (kupiłem na allegro) ale zainwestowałem w głosniki. efekt przeszedł moje najsmielsze oczekiwania. Teraz tylko barkuje wzmacniacza aby było naprawde super. Głosniki załozyłem mac audio z odseparowanymi gwizdkami.

Ja robiłem na odwrót i moim zdaniem efekt jest bardzo dobry,głosniki w Bmw sa na tyle dobrej jakosci ze jak zainwestujesz w sprzęt sredniiej klasy to róznicy za wielkiej nie poczujesz(usłyszysz)

Opublikowano
Własnierobiłem taką zmiane w systemie grajacym w e36 coupe. efekt był naprawde duzy. Prawde mówiac nawet BMW nie zaklada super głosnikow i łatwo w ten sposob poprawic cały system za stosunkowo nie duze pieniadze. Zreszta nigdy bym sie nie zdecydwał na jakiekolwiek radio i głosniki z palety firmowanej przez producenta. Koszt takiego systemu jest ogromny a jakosc co najwyzej srednia. Lepiej te same pieniadze wydac na znacznie lepszy sprzet i kable (moze nawet starczy na wytłumieia). Efekt przejdzie Wasze najsmielsze oczekiwania.
Opublikowano
no to decyzja zapadła, po nowym roku wymieniam wszystko na Hertza, radia wolałbym nie zmieniac, bo fabryczne to zawsze ładniej wygląda

Jeśli chcesz zmienić głosniki to musisz tez wygluszyć drzwi, nie widze innej możliwosci zeby to mialo zagrac dobrze. Hertze sa dobre ale ostatnio pojawily sie na rynku w bardzo dobrej cenie glosniki Powerbass, moze nazwa nie jest zechecajaca ale zbieraja same pochlemne opinie :) Radio mozesz wyposazyc w wyjscie na wzmacniacz jesli go nie ma.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

o firmie Powerbass słyszałem, ale Hertz to dla mnie sentyment przede wszystkim

wygłuszenie, oczywiście

BMW 528i, vito 110 CDi,

Opublikowano

Wtrące swoje 3gr... zgodzę się z opinią, że głośniki fabryczne w BMW są ok... nie są one mocne, decybeli tyle co na koncercie slayera nie wyciśniecie z nich, ale dobrze oddają szczegóły i w miarę poprawnie przestrzeń... Nie wiem tylko dlaczego tylne odstają od przodu, wiem że mniejsza średnica i brak gwizdków, ale jednak aż tak chyba nie powinny :think:

zresztą to nieistotne, bo i tak na żywo muza gra z przodu :D

Proponuję jednak zmienić najpierw radio, można się naprawdę zaskoczyć. Z tym, że jak chcecie muzę to nie koniecznie zaraz jakąś choinkę z mp3 i 4x60W - to nie zagra :naughty:

A poza tym... niezależnie gdzie sobie kompletujecie sprzęt... do domu, samochodu, czy jeszce gdzieś... podstawową zasadą jest dobre źródło - od niego się zaczyna to co dociera do uszu, a potem kombinujecie co jeszcze chcecie z tego wycisnąć, czyli kable, głośniki i na koniec jeśli naprawdę potrzeba dodatkowe waty z piecyka...

Trochę przydługo, ale mam nadzieję, że jeśli nie zależy Wam na zbijaniu basem z nóg przechodniów tylko na muzie dla Was, to może komuś pomoże to moje pisarstwo w jakiś sposób...

mavic, mam do Ciebie pytanko... masz Beckera mexico jeśli mnie wzrok nie myli? obawiam się, że w 540 miałeś to już na kostce w standardzie, ale może orientujesz się od czego musi wychodzić przewód żeby GAL zadziałał? a najbardziej byłbym :D gdybyś jakiegoś manuala miał do niego, tyle że po polsku... niemiecką mam ale nie znam nic poza paroma zdaniami z klossa, angielską też mam ale przy technicznych określeniach rozkładam się...

Przy okazji wszystkim czytającym Wesołych Świąt i mnóstwa gadżetów do Waszych zabawek :D

- to ja przepraszam! ...i znikł