Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Zaczne nowy post bo mnie juz trafia na te hamulce a mianowicie jak kupiłem bunie byłu tarcze, klocki i szczęki bo z tyłu są bębny do wymiany - zrobione hamulce ok teraz wymieniłem przewody elastyczne z przodu obie strony - zrobione odpowieczone całe auto i pedał mięki płyn nie ucieka wszystko szczelne serwo też działa jest tylko taka rużnica że po naciśnięciu pedału pedał nie wraca zaraz za nogą ale koła zblokuje teraz ABS nie działał od początku nabycia buni i to jest dziwne bo nie działa i nie świeci się kontrolka o co tu chodzi czujniki w kołach sprawdzone omomierzem mają od 1046 do 1067 omów rozleciał sie czunik położenia pedału który znajduję się w serwie tylko jak go z tamtąd wydostac może to on robi zamieszanie da się go jakos ominąc lu sprawdzic może już miał ktoś z was podobnie dolegliwości BMW 318i 94r mile widziane porady jak by coś nie było jasne to pisa wyjaśnimy sory za błędy ortog Edytowane przez BMW 1984
Opublikowano

Wygląda na to , że poleciało ci serwo i pompa hamulcowa a co do ABS to , cała wina leży w serwo i pompie hamulcowej .Na allegro masz serwo ze sterownikiem i pompą absu za 150zł. Można kombinować taniej ale ja bym wymienił całość i jeździł bezpiecznie.

Powodzenia i szerokości!!!

http://allegro.pl/bmw-e36-1-6-serwo-pompa-abs-sterownik-abs-i1940388978.html

Opublikowano (edytowane)
ABS działa wina leżała po stronie czujnika położenia pedału a hamulce takie są jakie były , więc wszystko jeszcze raz odpowietrzone i dalej nic serwo chyba działa bo jak naciskam pedał hamulca to robi sie twardy jak odpale silnik to troche ustąpi co jeszcze można sprawdzic samemu w domu ? Edytowane przez BMW 1984
Opublikowano
Wymieniałeś z tyłu bębny na tarcze czy nadal masz bębny , jak masz bębny to spróbuj podkręcić samoregulatory ja swoje podkręciłem i hamulce są ok. Bęben musi wejść z lekkim oporem. Jeżeli masz już z tyłu tarcze to podkręć trochę linkę od ręcznego (u brata w325 pomogło).
Opublikowano

jeżeli masz z tyłu bębny to musisz zwrócić szczególna uwagę na złożenie układu samoczynnej regulacji szczęk hamulcowych z tyłu , dokładny opis działania i montażu jest od strony 185 książki : " sam naprawiam bmw e36 " linka do ściągnięcia książki na pewno znajdziesz na tym forum , tam jest dokładny opis i tak jak kolega powyżej pisał , musisz ustawić samoregulatory w przeciwnym razie będziesz miał "miękki" pedał hamulca , proponuje przeczytać rozdział w książce tam jest opis ze zdjęciami.

PZDR

Opublikowano (edytowane)
ok jutro spróbuje tak zrobic i jeszcze jedno gdy zahamuje gwałtownie to czasem zgaśnie albo spadną obroty do min. czy to jest wina serva czy też czego innego pomóżcie Edytowane przez BMW 1984
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam może ktoś tak miał a mianowicie jak jest temperatura otoczenia równa zeru albo poniżej zera abs w mojej bmw działa jak należy kontrolka nie świeci a jak jest powyżej zera to się świeci i nie działa wtedy abs pewno trzeba na komputer ale pytam bo może ktoś to przerabiał pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej podpiąć auto pod komputer bo np.jeśli jest uszkodzony któryś z czujników to będzie wiadomo który.

Tak można wróżyć co to może być.

Opublikowano
czujniki można sprawdzić bez komputera, znajdziesz opisy na necie. Natomiast najlepiej się podpiąc bo jeśli czujnik to pokaże ci dokładnie w którym kole :) najszybsza metoda diagnozy takich rzeczy jak różne czujniki.
szukam