Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

otóż od dłuzszego czasu zmagam sie z moim radyjkiem w bmw... nagrywam płyty najniższą prędkością, płyty bardzo dobrej jakośći CD-R i guzik :? wwala CD ERROR...

co mam robić?? czy to wina lasera?? jak go wyczyscić by niczego nie uszkodzic :)

ps. Gdyby nie to ze ori radio ładnie wyglada w środku to odrazu bym wstawił coś z mp3 ;/

pomocy :)

Opublikowano
1. Wyjmij zmieniarkę, rozkręć i wyczyść soczewkę od lasera.

2. Kup zmieniarkę mp3 ok. 300zł

widziałem w sprzedaży płyt CD do czyszczenia lasera??gra warta świecczki??

Opublikowano

Kiedyś pożyczyłem taką płytę i tam było chyba że ona musi z 20minut grać a na płycie były takie włoski i płyn do tego.

Odpuściłem sobie, śrubokręt w rękę, wacik + spirytus i po problemie w 5 minut. Pewność że na pewno wyczyszczone dobrze a jak nie pomoże no to zużycie mechanizmu.

Opublikowano
Kiedyś pożyczyłem taką płytę i tam było chyba że ona musi z 20minut grać a na płycie były takie włoski i płyn do tego.

Odpuściłem sobie, śrubokręt w rękę, wacik + spirytus i po problemie w 5 minut. Pewność że na pewno wyczyszczone dobrze a jak nie pomoże no to zużycie mechanizmu.

wybacz kolego ze tak Cie zamęczam ... :) widać laser przez otówr na płyty??

Opublikowano

przy takiej zmieniarce (e39) lasera raczej nie widać

http://bimmernav.com/store/catalog/images/cd760.jpg

w moim też mam problem z zmieniarką cd szczególnie na zimnym nie czytała płyt "NO CD" albo ERROR

troszkę pomaga rozebranie zmieniarki i wyczyszczenie sprayem do optyki i wacikami itp

nie polecam podkręcać lasera potencjometrem

do mojej zmieniarki kupiłem nowy laser (to najlepsza możliwość naprawy cd)

zrobię małą relacje z naprawy

Opublikowano
A to co innego. Nie radzę przez otwór tam grzebać by nie uszkodzić lasera. Jak wyjmiesz radio i odkręcisz obudowę to będzie widać laser.