Skocz do zawartości

316TI COMPACT tępe uderzenie od spodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie co to może być. Jadąc samochodem usłyszałem tępe uderzenie w podwozie. Coś jak by kamień uderzył w podłogę. Tak na wysokości tylnego mostu. Potem usłyszałem takie szorowanie cykliczne z tyłu. Które pojawiało się niezależnie czy samochód był na biegu czy na luzie. Jechałem wolno do domu jakieś 10km. I ustało. Wszedłem pod samochód i nic nie widać aby coś się urwało czy dotykało do kół. Nie wiem od czego szukać. Nie ma innych objawów. Czy to mogło coś się stać w tylniej przekładni do przenoszenia napędu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a wydech masz na miejscu???

może urwales amortyzator i jadąc tarł o koło ?

popatrz dokładniej ale najpierw odkręć to koło i mozliwe ze bedzie gdzies poobcierana felga to łatwiej to określisz

może tez szczeka od recznego sie z obcierania oderwała i wytarła ?masz ręczny na 2 koła?

Opublikowano

może kamień uderzył w aluminiową osłonę między wałem a tłumikiem i ona obcierała o wał lub tłumik aż trochę się przytarła i przestała.

Albo jakiś kamyk wpadł między osłonę a tarczę hamulcową, osłona się przygięła kamień wyskoczył i przez chwilę tarła.