Skocz do zawartości

323i Buczenie z tyłu przy dodawaniu gazu w okolicach 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z buczeniem(gwizdanie) w tylnej części samochodu tylko przy dodawaniu gazu w przedziale prędkości 95-110km/h przy innych prędkościach buczenie nie występuje. Starałem się znaleźć wyjaśnienie mojego problemu lecz nic, sam uważam że to wydech i chciałem zapytać czy to możliwe ??
Opublikowano

Tak tylko na 5 biegu dodam jeszcze ze stuka przy wrzucaniu 2 biegu na wysokich obrotach ale to chyba dyfer przebieg to 140tys.

A to buczenie ? grzebałeś coś przy tym może??

Opublikowano

Nie, nie... Ja sie w ogóle nie znam, więc nie grzebie sam. Pytałem kilku osób i nikt nie zna przyczyny. ;)

A u mnie biegi wchodzą "lekko" i nic nie stuka.

Exx
Opublikowano
Mam dokładnie tak samo. Objawia sie jedynie na 5biegu przy prędkości około 100km/h.

u mnie też tak było ze wysoki bieg i relatywnie niska prędkość i buczało... po wymianie dwumasu spokój :cool2:

Opublikowano
A może wał ma luz lub trzeba go wyważyć? Przy takiej prędkości jak 100km/h wpada w wibracje, ale dziwne bo przecież buczenie były by nawet po ujęciu gazu a tu tylko przy lekkim dodaniu jak dodam mocno to jest to mało słyszalne.??
Opublikowano
No nie wiem,za 2 tygodnie dam do mechanika to mi popatrzy na tą gumę . A może to wydech bo katalizator mi sie troszke posypał i może dlatego wydaje taki dźwięk. Co o tym sądzicie ??
Opublikowano
No właśnie wiem dziwna sprawa , trochę mnie to denerwuje już. Jak wywale katalizator i zaspawam to sie odezwe jaki bedzie wynik tej operacji:)
Opublikowano
No jeszcze sam nie wiem ile ich jest w mojej 323i i co sie stanie jak je wywale musze popytac znajomego mechanika czy nie wywali jakiegoś błędu na desce lub nie bedzie silnik wariował , może coś wiecie na ten temat??
Opublikowano
no koledzy, jakby ktorys zdecydowal sie na wycinke katow to obowiazkowo prosze mi tu zdac relacje na forum :cool2:
Opublikowano
Witam, mam problem z buczeniem(gwizdanie) w tylnej części samochodu tylko przy dodawaniu gazu w przedziale prędkości 95-110km/h przy innych prędkościach buczenie nie występuje. Starałem się znaleźć wyjaśnienie mojego problemu lecz nic, sam uważam że to wydech i chciałem zapytać czy to możliwe ??

Uważam, że to wydech i jest to według mnie normalne. Wydech wpada w rezonans i sobie basowo mruczy. Mi się to bardzo podoba.

Opublikowano
Zgadzam się z kolegą Jakubem, że to wydech. Nie wiem czy to do końca normalne, bo pewnie są to jednak jakieś objawy zużycia katalizatora. Pamiętajmy że na 5 biegu, obroty są stosunkowo niskie i to nic bardzo niepokojącego, że buczy.

Pozdrawiam,

Piotrek

• 6 miesięcy temu...