Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem X3 na felgach 235/50/R18 et?

Chce kupić na zime felgi 17, a nie znam et dla X3 po liftingu. Opona chyba 215/60/R17 tak?

Mógłby ktoś podać dokładne wymiary bo w serwisie w DE dowiedziałem się ze 3.0si ma inne et niż inne X3 ?

Opublikowano

Witam,

Jeżeli chcesz kupić oryginalne felgi Bmw polecam stronę, może będzie pomocna:

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Po lewej stronie jest wyszukiwarka oraz kalkulator zamienników, znajdź odpowiedni model felg i będziesz miał kilka danych dotyczących felgi, np ET, wagę.

Opona zimowa zalecana do felgi 17 to: 215/60 albo 235/55

Opublikowano

JA MAM NA ZIMĘ JUŻ 3 ROK 215/60/17 I JEST EKSTRA ...

KOMFORT I DOBRZE SIĘ NA WĘŻSZYCH TRZYMA... POLECAM WĄSKIE..:)

WTEDY NACISK NA CM 2 JEST WIĘKSZY I LEPIEJ SIĘ TRZYMA...:)

Z DRUGIEJ STRONY TO WIECEJ SIĘ LATA PO ASFALTACH NIŻ PO ŚNIEGU WIĘC I SZERSZE TEŻ BY BYŁY ...WIĘC JAK KTO WOLI.

Opublikowano
przyspieszanie na śniegu jest lepsze na węższych, natomiast hamowanie lepsze na szerszej gumie, wybieram hamowanie
Opublikowano
hm i jak zwykle zdania bardzo podzielone. ja założyłem 215/60/17 bo tak mi logika podpowiada
Opublikowano
przyspieszanie na śniegu jest lepsze na węższych, natomiast hamowanie lepsze na szerszej gumie, wybieram hamowanie

To zależy na czym się hamuje. Cieńsze opony lepiej wgryzają się w śnieg - a o to chyba chodzi. Bo na lodzie to różnicy nie ma i tak się leci i tak :shock: