Skocz do zawartości

kupilem halogeny, brak instalki, plizz help !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

kupilem halogeny hella,

sorry jesli temat juz byl wałkowany ale kompletnie nie mam czasu szukać.

bardzo proszę aby ktoś wypisał co potrzebuje zdobyć do zamontowania ich w aucie, mam same halogeny :(

ramki napewno... co jeszcze?

instalacja prawdopodobnie nie jest doprowadzona mam compacta z 95 r

pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomoc.

jacek

eloo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No, temat był wałkowany, nawet ładny schemat był... :search:

Jeżeli nie masz nic, to ramki, zerknij, czy w zderzaku będziesz je miał gdzie przykręcić... Potem wyłącznik, przekaźnik i okablowanie.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
KAI pytanko...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77951755

czy ten włącznik bedzie ok? cena nie za droga?

Przypuszczam, że masz tylko taki pojedynczy do tylnych przeciwmgłowych, więc taki powinien być ok. Do tego tylko nie wiem, jak wygląda sprawa z wtyczką.

Kai
Opublikowano

Wtyczka jest z tego co pamiętam taka sama tylko brakuje w niej jednego pina/przewodu.

A co do ceny to ja bym zapytał w ASO ile taki wyłącznik kosztuje bo ta cena jest deczko wysoka ;)

Opublikowano

Oryginalny wlacznik halogenow w ASO kosztuje ok 120zl, uzywki zazwyczaj mozna dostac po 50.

Co do kabli itp to w ASO rowniez mozna kupic gotowa wiazke, kosztuje chyba 180zl, nie pamietam, kupowalem dosyc dawno.

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalny wlacznik halogenow w ASO kosztuje ok 120zl, uzywki zazwyczaj mozna dostac po 50.

Co do kabli itp to w ASO rowniez mozna kupic gotowa wiazke, kosztuje chyba 180zl, nie pamietam, kupowalem dosyc dawno.

180zł, to trochę sporo, jak za kawał kabla, przekaźnik z podstawką i 2 bezpieczniki...

Jednak jak chcesz oryginał, to musisz zapłacić...

Kai
Opublikowano

180zł, to trochę sporo, jak za kawał kabla, przekaźnik z podstawką i 2 bezpieczniki...

Niby duzo, ale dostajesz kabel o odpowiedniej grubosci ze wszystkimi wtyczkami, porzadnie polaczone i izolowane oraz masz pewnosc ze w trdunych warunkach pogodowych nic Ci nie zewrze, nie zdechnie.

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niby duzo, ale dostajesz kabel o odpowiedniej grubosci ze wszystkimi wtyczkami, porzadnie polaczone i izolowane oraz masz pewnosc ze w trdunych warunkach pogodowych nic Ci nie zewrze, nie zdechnie.

Oczywiście, nie zaprzeczam, wybór należy zawsze do klienta. Ja jestem elektronikiem i takie rzeczy robię sam, a możesz mi wierzyć, że nie są zależne od warunków pogodowych :)

Kai
Opublikowano

Witam.

W tej sprawie to jestem super zorientowany :D bo ostatnio (ok 3 tyg. temu byłem w ASO Breczko :evil: i kupowałem zestaw do montarzu). To było wtedy jak za montarz powiedzieli że chcą 850 zł :mad2:

Ale do rzeczy - potrzebujesz wiązkę, przekaźnik, włącznik oraz żaróweczkę aby mieć podświetloną kontrolkę na desce rozdzielczej :) . Przełacznik - 100zł, żaróweczka - 8zł, przekaźnik 15zł i 220 wiązka. Jeżeli potrzebujesz halogenów to jeszcze ok. 250 za sztukę (ja na szczeście miałem halogeny, ale tylko tydzień się nimi cieszyłem bo komuś też się spodobały).

Podłączenie w zakładzie normalnych ludzi to koszt 100 - 150zł.

Aha i jeszcze potrzebujesz żarówek do halogenów bo zapewne ich nie ma w tych halogenach, które masz zamontowane w zderzaku :D (przynajmniej u mnie tak było)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale do rzeczy - potrzebujesz wiązkę, przekaźnik, włącznik oraz żaróweczkę aby mieć podświetloną kontrolkę na desce rozdzielczej :) . Przełacznik - 100zł, żaróweczka - 8zł, przekaźnik 15zł i 220 wiązka. Jeżeli potrzebujesz halogenów to jeszcze ok. 250 za sztukę

wowww

skąd te ceny? za halogeny uzywki ale w idealnym stanie Hella zaplacilem 100zl za dwie sztuki :) z tym ze bez ramek itp....

KAI skoro znasz sie na temacie i jestes w tym dobry to moze skompletuj mi potrzebne elementy (tak po kolezensku na forum;)) zaplacilbym za wszystkie elementy przelewem - bylbys moim bogiem :)

pozdrawiam

jacek

eloo