Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam bmw e36 318tds 95r

mam problem mianowicie zablokowal mi sie kluczyk w pozycji 2 czyli wtedy co nagrzewa swiece i nie ruszy go juz mialem problemy wczesniej przekrecala sie do okola

moje pytanie jest takie wiem ze samego tego "czegos" co w tym jest kluczyk nie wyjme jest tam dziurka ale to sie wyjmuje na pozycji 1

i teraz czy kupowac cala stacyjke?bo u mnie jest juz immobilajzer czyli musze kupic taka z immo i wystarczy tylko ze poprzepinam kostki i bedzie git?

czy cos jeszcze trzeba robic?

Edytowane przez barek253
Opublikowano

tylko ja nie moge wyjac tego bebenka stacyjki bo ona jest na 2 pozycji a na 1 sie wyjmuje

sproboje to co tam opisywali

ale dalej nie wiem czy jak przeloze cala to tylko kable przepiac?

Opublikowano
Jak mnie pamięć nie myli to sobie tylko przełożysz na nową stacyjkę twój pierścionek ten wokół stacyjki czytający immo i po problemie. Tyle że będziesz miał inny kluczyk do zamków, chyba że masz je na pilot i Ci nie przeszkadza. Mi się niedawno wysypała stacyjka dokładnie tak jak tobie i dla jaj założyłem starter zamiast zmiany stacyjki.
Opublikowano
Stacyjkę możesz wymienić pierścionek od imo zostaw stary ,one lekko się ściągają, tylko nie zapomnij wymienić kostki (czipa) w kluczyku kluczyki są rozbieralne , inaczej nie uruchomisz silnika.
Opublikowano
a jesli kupie stacyjke bez immobilajzera i zaloze moj to bedzie dzialalo mowie o takiej co wogole nie mala imo od poczatku i dac ja do mnie i zalozyc tylko to koleczko?
Opublikowano
(w 95r też) na stacyjkę bez imo racej nie włożysz pierścienia od imo bo można go połamać stacyjka z imo ma trochę mniejszy kołnierz. Ja miałem imo i założyłem stacyjkę bez. Tylko klucyk przymocowałem do pierścienia od imo i przymocowałem całość opaską do wiązki kabli. w kierownicy i po problemie. Tylko obudowę kierownicy wymieniałem bo została dziura po pierścieniu. Ale to są grosze.
Opublikowano
Kupuj stacyjkę z immo jeśli też masz immo. Przecież to jedyne zabezpieczenie w tym aucie. Jeśli to ominiesz, olejesz to ktoś co ma średnie pojęcie odpali Ci auto w 30 sekund nie posiadając nawet kluczyka i odjedzie. Nie próbuj wpasowysać do starych stacyjek kołnierza...
Opublikowano
Między stacyjkami jest 50zł różnicy ja akurat miałem drugą bez (darmową ) temu robiłem cudaka ale jak masz kupować to kupuj z imo (150zł).