Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem że od zakupu auta cały czas świecą mi kontrolki przepalonych żarówek z przodu.

Wywaliłem dodatkowe diodowe oświetlenie z przetwornicami jakie było zamontowane i sprawdzałem wtyczki i masę ale nie pomaga.

Moje podejrzenie padło na te małe żaróweczki które są na górze w reflektorach długich świateł (bliżej środka auta). Po pierwsze po zamknięciu i otwarciu auta świecą one słabym światłem przez 70 sekund a po drugie mają niebieską barwę inną od reszty.

I tu się pojawiają moje pytania:

1. To świecenie to normalna rzecz ustawiona w kompie, bo follow me home włączam normalnie manetką jak długie światła i świecą inne żarówki,

czy są tam jakieś dodatkowe przetwornice powodujące błąd?

2. Jeśli to normalne to jakie żarówki powinienem kupić zamiast tych niebieskich?

Zdjęcie podejrzanych:

http://img205.imageshack.us/img205/8560/dsc03308cenz.jpg

Edytowane przez user2046
Opublikowano
pewnie masz te żarówki diodowe skoro się delikatnie świeca bo ledy tak mają że jak jest napięcie na kablach to się jarzą delikatnie. Wyjmij i wsadź normalne postojowe.
szukam
Opublikowano
jak widać kolega był fanem ledów które sobie dokleił, to prawdopodobne, że postojówki też wsadził ledy. i stąd błąd spalonych żarówek. trzeba zmienić na zwykłe. w5w
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
jak widać kolega był fanem ledów które sobie dokleił, to prawdopodobne, że postojówki też wsadził ledy. i stąd błąd spalonych żarówek. trzeba zmienić na zwykłe. w5w

To nie ja jestem fanem ledów tylko poprzedni właściciel. Pierwsze co zrobiłem to wywaliłem je :D Dzięki za oznaczenie żarówki, przy pierwszej okazji wymienię je.