Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupilem bmw e46 318 118km i mam oto taki problem pekl mi dzisiaj zbiorniczek wyrownawczy i z chlodnicy na dole zrobil sie ;banan; ta chlodnice to juz mialem kilka dni temu ale zbiorniczek pekl mi dzisaj i moje pytanko brzmi jakie moga byc przyczyny tak duzego podcisnienia w ukladzie dodam ze temp trzymala sie na polowie auto grezalo dobrze prosze o pomoc pozdrawiam
Opublikowano
najprawdopodobniej uszkodzony korek zbiorniczka tj zaworek w nim umieszczony nie spelnia funkcji zaworu nadmiarowego stad nadcisnienie i uszkodzenie zbiornika.
Opublikowano
a jest mozliwe ze przez ten korek wygielo mi od dolu chlodnice dodam ze gdy ja teraz odkrecilem wycieklo z niej duzo zabrudzen widocznie poprzedni wlasciciel musial jezdzic na wodzie ja po zakupie wymienilem ta wode na prestone i dodam jeszcze ze gdy zmienialem wode na plyn to plukalem caly uklad to przy spuszczaniu leciala sama rdza prosze o odp
Opublikowano
plukalem caly uklad

czym? płukaczem jakimś?

to bardzo lubi wcinać uszczelki pod głowicą :)

a pękające zbiorniczki wyrównawcze, kolanka, chłodnice to standard w e46