Skocz do zawartości

Wyciek paliwa w okolicy ściany grodziowej BMW750 il

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni jestem posiadaczem BMW 750 iL m 73, i jak to bywa po zakupie, dostrzegamy różne problemy. Leciwego pojazdu . Mój problem na niewielkich wyciekach paliwa podczas rozruchu silnika, szczególnie zimnego. Wyciek zlokalizowalem w kolicach tylnej ściany grodziowej . Jest nie wielki ok 100/200ml czuć wyrażny zapach paliwa po zgaszeniu i ponownym rozruchu wyciek ustaje pojawia sie od czasu do czasu przy dłuższym postoju obroty troche gupną i pojawia się paliwo nie widać czy w tej częśći silnika jest jakiś układ paliwowy czy może być to wyciek z uszkodzonego wtrysku lub jego obudowy niemiec łamaną angielszczyzną coś wspominał o jakimś uszkodzeniu tego elementu zważają że paliwo śćieka w okolicach wydechu problem robi się niebezpieczny od 7lat mam 740 z silnikiem m60 ale ten motor to inna bajka prscze o jakieś sugestie schematy układu paliwowego pozdrawim sławek

Opublikowano
witam dzięki za schemat czy patrząc poglądowo elementy 15 i14 znajdują sie przy grodzi i drugie pytanie czy masz szerszą wiedze na temat 750 rdc nie działa i jakiś kłopot z zaśilaniem gasną lampki i resetują sie komputery z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano
RDC nie działa ponieważ, albo nie masz zamontowanych czujników w kołach lub są uszkodzone. Tak czy inaczej żeby to uruchomić musisz kupic w aso nowe, bo sa one nienaprawialne. Sprawdź też stan akumulatorów jeśli są zajechane to bedą się dziać dziwne rzeczy z elektroniką.
Opublikowano
dzięki padnięta cela w mniejszym akumlatorze z elektryką już ok a rdc wyłacza sie po dynamicznej przejażdżce komunikat tire control inactive a i coś hydraulika w tylnej klapie szwankuje nie otwiera sie do końca a potem nie zabardzo ma ochote sie zamknąć jakieś sugestie
Opublikowano
hydraulika w tylnej klapie szwankuje nie otwiera sie do końca a potem nie zabardzo ma ochote sie zamknąć jakieś sugestie

Za mało oleju w układzie. Szczegóły w wyszukiwarce...