Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie wczoraj wieczorem za uwarzyłem zaparowane reflektory, a dokładnie cała dolna część.

Jest to zapewne spowodowane niską temperaturą .

Może po prostu reflektory są nieszczelne, wcześniej zdejmowałem klosz z reflektora.

Teraz mam pytanie czy jest to powszechny przypadek w tych autach, może ktoś już to przerabiał.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak nieszczelne - to należy uszczelnić ;)

U mnie było podobnie - z tym, że wcześniej się komuś nie chciało uszczelnić i zrobił w najniższym miejscu klosza małą dziurkę żeby woda wpływająca górą (bo tam była nieszczelność) odpływała dołem... :mad2: Dostałem trochę jakiegoś kleju silikonowego i po problemie.

Opublikowano
czy pęknięty to zobaczysz jak wyjmiesz klosz albo cały reflektor, między kloszem a obudową jest uszczelka, można ja wymienić a możesz spróbować to wyczyścić i albo złożyć na sucho albo jakimś silikonem, ja skleiłem klosz, wyczyściłem uszczelkę złożyłem i nie paruję
Opublikowano
mialem to samo... u mnie uszczelka miedzy obudowa a kloszem przepuszczala... naprawilem to w taki sposob ze przesmarowalem te uszczelke swiezym olejem silnikowym i od razu zlozylem lampe. Do dzisiaj zadnego parowania itp akcji :cool2:
Opublikowano
Witam,

Mam pytanie wczoraj wieczorem za uwarzyłem zaparowane reflektory, a dokładnie cała dolna część.

Jest to zapewne spowodowane niską temperaturą .

Może po prostu reflektory są nieszczelne, wcześniej zdejmowałem klosz z reflektora.

Teraz mam pytanie czy jest to powszechny przypadek w tych autach, może ktoś już to przerabiał.

Pozdrawiam

Jak chcesz miec spokoj na lata zdejmij klosz o obejrzyj dokladnie. Jak koledzy wczesniej pisali lubia pekac w miejscach niewidocznych przed demontazem. Jesli klosz caly to do ASO po uszczelke ;)