Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam nadzieje że ten temat nie wywoła śmiechu,ale jak w temacie z tyłu jak otworze nawiew dmucha mi zimnym mimo że z przodu ogrzewanie działa jak trzeba. model to 540 97r z lpg Z góry dzięki za jakieś informacje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wywoła śmiechu i dobrze masz bo ten typ tak ma,chyba że przy kratkach z tyłu masz pokrętło regulacji ciepło/zimno.Jeżeli go nie ma i jest tylko pokrętło 0-1 to będzie tylko zimno.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
U mnie jest to samo jak i chyba u każdego. Widziałem kiedyś schemat podawanego powietrza i na tym schemacie było że na te kratki z tyłu tylko zimne daje. Ciepłe leci do tyłu na nogi.
Opublikowano
No i git czyli nie mam tu nic walnietego ,a swoją sprawą to dziwne że nie ma regulacji ciepło zimno z tyłu,w końcu w aucie jest troche bardziej skomplikowanych rzeczy niż ogrzewanie z tyłu :D Dzięki za odpowiedz i rozwianie moich wątpliwości
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są takie które mają regulację temperatury na tylne kratki,ale zdarza się to niezwykle rzadko.Większość ma bez czyli tylko z zimnem.Jak zamkniesz kratki z tyłu(na zero) to będziesz miał lepszy nawiew z przodu.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano (edytowane)

Witam

U siebie w turasku posiadam taką regulację. Faktycznie można grzać na tył jednocześnie chłodząc przód i odwrotnie. Ma to pewnie głębsze zastosowanie u mnie służy do szybszego rozgrzania lub ochłodzenia wnętrza. Tak to wygląda u mnie:

http://img401.imageshack.us/img401/3739/nawiew.jpg

pozdrawiam

Edytowane przez jack daniel's
Opublikowano
ja mam turasa i też mam, tak widzę, że raczej turasy to mają chyba chodzi o większą kabinę i dłuższe nagrzewanie niż w sedanie i dlatego to częściej montowali