Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiec co mam z tym szajsem zrobic?ogolnie ladnie grzeje ale wydaje mi sie wlasnie ze jak wezme na 32stopnie i nawiew mam w polowie(cegiełki) to daje gorace a jak wezme na max nawiew to wydaje mi sie ze słabiej. jak sprawdzić czy dobrze odpowietrzony???rozgrzac na maxa az otworzy termostat przod wyzej ogrzewanie na max i odkrecic odpowieetrznik?i zwiekszyc obroty silnika????
Opublikowano
Okręcasz korek na zimnym silniku, rozgrzewasz silnik do 90', podnosisz obroty do jakiś 2500RPM, odkręcasz odpowietrznik, ma lecieć ładny strumień płynu, bez bąbelków powietrza itp, można trochę pogazować, ważne żeby obroty nie spadły poniżej tych 2500, bo wtedy efekt może być nawet odwrotny. :D Po odpowietrzeniu zakręcasz odpowietrznik, uzupełniasz płyn do kreski, zakręcasz korek i gotowe. Po operacji układ może jeszcze się odpowietrzać z resztek powietrza nawet kilka dni, trzeba kontrolować poziom płynu w zbiorniczku. ;)