Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pytanie odnosnie webasta czy w e65 730d z 2003 roku da sie odblokowac opcje dogrzewania kabinny posiadam webasto termo top z/c .

I czy potrzebna jest jakas modyfikacja mechniczna ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem co oznacza ten typ, ale sprawdzales czy w menu klimatyzacji nie masz opcji dogrzewania i przewietrzania?
Opublikowano
Sprawdzalem i mam tylko opcje przewietrzania szukałem tego wszędzie i to co znalazłem to jakieś tam domniemane info ze coś gdzieś żadnych konkretów
Opublikowano
Jak wiadomo webasto w dieslach jest standardowo ale dla ogrzewania silnika, a to czego potrzebujesz to juz opcja (mysle ze raczej modyfikacja mechaniczna). Chociaz 100% nie jestem pewien.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam...

E65 730D z 2003, czy można coś zrobić, żeby było ogrzewanie postojowe? Mam tylko wentylację...

Pzdr,

Wojtek

Opublikowano

Witam!

Kiedyś pytałem się mojego mechanika i powiedział że jest to do zrobienia. Są to jakieś modyfikacje elektroniczne i u niego kosztuje to 100zł...

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie, może ktoś pomoże z następującym problemem:

kiedy uruchamiam Webasto z pilota lampki przy klamkach świecą się, ale Webasto się nie uruchamia. W ubiegłym sezonie bez zarzutu. Co to może być??

Opublikowano
Jasne, ale po pierwsze mówiono mi, że trzeba sie podpiąć nie do gniazda diagnostycznego samochodu, tylko do Webasto bezpośrednio, a poza tym (jestem w Warszawie) jak na razie nie znalazłem sensownego fachowo i cenowo warsztatu w tym względzie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Niezależne serwisy BMW, w których za normalną cenę uzyskasz pełną diagnozę (kolejność nie jest przypadkowa ;) )

1. www.bmcars.pl

2. www.m-auto.pl

Serwis wyspecjalizowany w serwisie urządzeń typu Webasto

www.hvac-service.pl/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
po wlaczeniu ogrzewania/przewietrzania pracuje ono przez 30 minut a potem sie samo wylaczy. mozesz sam wylaczyc pilotem wczesniej. nie zaleca sie by ogrzewanie/przewietrzanie bylo wlaczane 2 razy, raz za razem, bez uprzedniego doladowania akumulatora podczas jazdy. czy twoj akumulator wytrzyma pelne 30 minut (lub wiecej) i nie padnie - to musisz sie juz sam przekonac.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Żelazna zasada, ile czasu grzejesz/przewietrzasz, tyle czasu jedziesz - wówczas nie powinno być problemu. Używanie webasto i jazda na krótkich dystansach to szybka droga do załatwienia akumulatora.
Opublikowano

Witam

u mnie po ustawieniu w menu ogrzewanie postojowe ustawiam czas na godz.6.00 przychodze do auta wentylator chodzi lecz leci chlodne powietrze.Dzieki za odp.

Opublikowano
Może masz spaloną dodatkową pompę wody? Podepnij pod kompa a na pewno wskaże, jeżeli będzie coś z nią nie tak.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Posiadam webasto TOP Z/C, dostałem od znajomego oryginalnego pilota do załączenia webasto. Co muszę teraz zrobić aby mi działało? Czy wystarczy tylko zaprogramować? Ogrzewania postojowe nie działa , leci cały czas zimne powietrze.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Jeżeli masz z/c to znaczy że powinieneś mieć dogrzewanie kabiny ale oni strasznie namieszali z tymi naklejkami ja mam pod maską c a w rzeczywistości z . doposażenie u mnie polegało na dolozeniu pompki obiegu i tych potrujnych rurek z zaworem mieszajacym i zakodowaniu. Najlepiej jak sciagniesz nadkole tam gdzie webasto i zobacz czy masz trzy rurki czy 2 Jeżeli trzy to tylko kodowanie.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
panowie mam problem zauważyłem ze kiedy odpale auto webasto dogrzewanie silnika ciągle pracuje jeżdżę np. godzinę a ono ciągle pracuje. czy tak powinno być??