Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem posiadam bmw e36 2.0 vanos 96r problem polega na tym że podczas ruszania słychać stukniecie i gdy zmieniam bieg na drugi też to stukniecie słychać ale gdy zmienię bieg na trzeci już tego stuknięcia nie ma.

Wydaje mi się że to będzie łącznik wału ze skrzynia ale mogę się mylić wiec czekam na wasze podpowiedzi cóż to stukać może

Pozdrawiam Jarek :)

Edytowane przez jarek16x
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być elastyczny łącznik wału ale bardziej obstawiałbym mocowanie sanek. Śruby 5 i 7 (dwie które widać i dwie po przeciwnej stronie) z tego rysunku - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF31&mospid=47430&btnr=33_0366&hg=33&fg=30
Opublikowano
mówisz mocowanie sanek tzn że śruby się popuściły czy je będzie trzeba wymienić na nowe??
Opublikowano
ok jak będę to zaglądnę pod spód auta i sprawdzę czy są śruby :) i sprawdzę stan łącznika skrzyni z wałem czy jest popękany a może luźne śruby są
Opublikowano
ok sprawdze wszystko co podaliście mam nadzieję że znajdę usterkę:) dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Witam.Podpinam sie pod temat.gdy ruszam z mała iloscia gazu mam równiez drgania lecz gdy dynamicznie rusze juz tego nie ma.Podobnie gdy rozpedzam sie z pedałem w podłodze drgania sa az ogromne.Gdzie szukac problemu?Całą czesc ze schematu mam wysmarowana olejem.
Opublikowano
Stuki które powoduja drgania.Chyba nie chodzi aby wyszukac bład komuś :) Mozecie coś powiedziec na ten temat?Chyvba taka usterka nie jest jakas bardzo kosztowna?
Opublikowano
jeżeli chodzi o te stuki to tak jak koledzy mówią coś w tylnym zawszeniu albo mocowanie mostu a jeżeli chodzi o drgania to może być coś z układem przeniesienia napędy skrzynia albo wał
Opublikowano
Stuki które powoduja drgania.Chyba nie chodzi aby wyszukac bład komuś :) Mozecie coś powiedziec na ten temat?Chyvba taka usterka nie jest jakas bardzo kosztowna?

moze podpora walu,lacznik elastyczny walu ,guz Na oponie......

Opublikowano
kolego ale to ze jest caly nie znaczy ze dobry.uszkodzenia zmeczenie materialu ze starosci tego tak golym okiem nie zobaczysz..gdzies tu czytalem na forum ze golym okiem nie widac a byl uszkodzony..poszukaj jak sprawdzic ten lacznik elastyczny czy jest ok
Opublikowano
Jak zużyty jest łącznik wału elastyczny to przy ruszaniu są drgania, szarpanie autem, jak jedziesz np. 60 Km/h i puścisz pedał gazu również szarpie autem.
tel. 514.99.46.99
  • 4 lata później...