Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

otóż zastanawiam sie czy wskaźnik poziomu paliwa w całym zakresie jest równy czyli:

od1/1 do 3/4 - 15,75l ON

od 3/4 do 1/2 -15,75l ON

od 1/2 do 1/4 -15,75l ON

od 1/4 do 0 -15,75l ON

ostatnio zalałem na full (dodatkowo z bańki pod korek) i po 1005km miałem wskaźnik idealnie na kresce "1/4" zbiornika wiec sporo zostało w zbiorniku

czy coś wiadomo na ten temat?? :)

Opublikowano
coś mi nie gra. 3/4 zbiornika to 47,25/1005km= 4,70l na 100km więc trochę mało. Dobrze by było, żeby tyle paliła każda bunia. U mnie wygląda to tak, że do połowy zbiornika no może trochę za połowę w stronę pustego wskazówka opada powoli, lecz już od tego miejsca to bardzo szybko spada do rezerwy. Gdzieś było napisane na forum, że to chyba związane z budową zbiornika ?!
Opublikowano
coś mi nie gra. 3/4 zbiornika to 47,25/1005km= 4,70l na 100km więc trochę mało. Dobrze by było, żeby tyle paliła każda bunia. U mnie wygląda to tak, że do połowy zbiornika no może trochę za połowę w stronę pustego wskazówka opada powoli, lecz już od tego miejsca to bardzo szybko spada do rezerwy. Gdzieś było napisane na forum, że to chyba związane z budową zbiornika ?!

dlatego własnie sie zapytałem :) średnio na trasie wg dystrybutora wychodzi mi 5,1-5,4 na trasie wiec 4,7 troche mnie "przeraźiło" :mrgreen:

ps. do połowy zbiornika miałem 680km :)

Opublikowano
mi spaliła na trasie 4,8 przy jeździe do 150 km/h i to spalanie to faktycznie nie według komputera tylko to co zalałem do baku:) ona pali mało jeśli jedziemy równomiernie ja jechałem praktycznie cały czas autostrada i droga ekspresowa 5 ludzi i cały bagażnik rzeczy sam sie zdziwiłem jak dojechałem do celu
Opublikowano
Nie skojarzyłem, że po trasie. To możliwe jest, mnie też się udaje koło 5 l. zejść przy bardzo spokojnej jeździe.
Opublikowano

Mnie sie jeszcze nie udało poniżej 4l ;)

Trasę jeżdżę co jakiś czas. Cały czas na tempomacie i climatronic non stop. Wtedy spalanie 5,2-5,5l. Nie ma tragedi, ale jak czytam ze macie spalania poniżej 5 to tez chce. ;)

Exx
Opublikowano
ja swoja bylem w szoku !! jazda 120 KM na tempomacie z predkosciami 90-115kmh i 80KM tez na tempomacie 120-130km/h i wyszlo 4,26l !!!! szok!!! peugeot 407hdi 2.0-16v wiecej palił. z powrotem przyspieszylem srednio o 30km/h na tych odcinkach i pod domem wyszlo 4,67l/100km . wielki szacun;)
Opublikowano
mnie też się wydawało coś nie tak, jak zostanie mi powiedzmy 5 litrów w baku do końca i zaleję 20l to pokazuje połowę, a powinno mniej.