Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym że od czasu do czasu blokuje mi się kiera. Dzieję się to tylko wtedy jak kręcę nią na postoju (oczywiscie na odpalonym silniku :) ). Wystarczy że szarpnę mocniej kierownicą i wszystko się odblokowuje. Wcześniej słyszałem jakby coś w niej przeskakiwało, strzelało... Macie jakieś sugestie co to może byc ?? bo auto stoi wyłączone z ruchu :cry:

Opublikowano
Masz złamaną zapadkę od blokady kierownicy , miałem to samo i wyjąłem stacyjkę pozbyłem się ze środka złamanego kawałka . Wten sposób nie posiadam już blokady kierownicy i mam pewność że nie zblokuję mi śię kierownica gdzieś na zakręcie
Opublikowano (edytowane)
Sprawdził bym też łącznik kolumny kierowniczej.Miałem taki przypadek rok wstecz podczas skręcania na krzyżówce zblokowała się kiera całe szczęście nie jechało nic z przeciwka.Bo znalazłem się na przeciwnym pasie :shock: ,szarpnąłem kierownicą i było wszystko ok.Podjechałem na kanał i okazało się łącznik kolumny kierowniczej do wymiany zblokował się. Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Dokładnie krzyżak popir....o mi się.Tak to wygląda- http://moto.allegro.pl/krzyzak-kolumny-kierowniczej-bmw-e36-e-36-i1922124264.html u mnie była do wymiany prawa część krzyżaka patrząc na zdięcie.Kupiłem nową prawą część w aso 147zł.Nie polecam tej części używanej :nienie: to jest układ kierowniczy :!: .A życie jest jedno :wink: Pozdrawiam
Opublikowano
No dzięki wielkie panowie za wszystkie sugestie :cool2: weekend wolny to będę działał... No właśnie to jest układ kierowniczy, a młody jestem więc aż chce się życ :mrgreen: