Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam , ostatnio na trasie Polska - Belgia , mniej więcej po dystansie 1000 km zaczeła mi mrugać kontrolka od ładowania , jak dodawałem gazu do mrugała, ale tylko pare razyy i koniec, później już częściej mi mrugała, dzisiaj rano odpalilem i nic nie mruga . Czy to mogą być szczotki w alternatorze ? mało wody w akumulatorze ? Prosze o pomoc .pozdrawiam Edytowane przez pmk1986
Opublikowano
Prawdopodobnie kończą się szczotki albo któraś dioda nie domaga sprawdź miernikiem ładowanie akumulatora bez obciążania i później włącz wszystkie światła ogrzewanie tylnej szyby i zobacz jakie ma ładowanie.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
albo szczotki sie koncza, albo regulator napiecia pradnicy. Tak jak Kolega wyzej radzil do sprawdzenia napiecie w spoczynku, pod obciazeniem, w czasie pracy. Jesli nie osiagnie ok 14V i bedzie stale 12,6 LUB beda skoki z 12,6V do 14V to wiadomo ze alternator konczy zywot.