Skocz do zawartości

e 36 1,8 tds brak ciepłego powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z brakiem ogrzewania a idzie ZIMA.Sprawdziłem termostat i elektrozawór są OK,auto sie normalnie grzeje ,temperatur normalna,węze miękie czy ciepłe zimne , wmieniłem płyn zalałem 7 litrów (może trzeba go jakoś odpowietrzyć???,tylko umnie wlewa się płyn do zbiorniczka i na chłodnicy niem żadnego korka do odpowietrzania )wiec jak to zrobić ,..Pomocy idzie Zima
Opublikowano
a i jeszcze dmuchawa na 4 dmucha aż miło(zimny wicher) pokrętło na czerwonym (llekko chodzi ??? może to problem)
Opublikowano
pewnie ze trzeba odpowietrzyc bo inaczej nici z ogrzewania. w tds nie wiem gdzie jest odpowietrznik. podjedz do mechanika powiedz ze wymieniles plyn i niech ci odpowietrzy wezmie pare groszy za to..a i popraw temat.. a pokretlo zawsze lekko chodzilo czy teraz cos zauwazyles?albo poszukaj na forum bo napewno pelno jest tego jak odpowietrzyc twojego tdsa
Opublikowano
odkręć korek na zbiorniczku płynu chłodządcego i odpal silnik płyn powinien wlewać się do zbiorniczka (przy korku masz cienki wężyk ), płyn powinien wlewać się ciągłą strużką, jak nie to zostaw na 5 minut w takim stanie i obserwuj. Powinno ci się bez problemu odpowietrzyć jeszcze pouciskaj przewody (czasami pomaga przy odpowitrzeniu)
Opublikowano
Raz jeszcze pisze w sprawie ogrzewania,raz jeszcze wszystko sprawdziłem, grzeje na szybe i nogi a na kabine daje ZIMNE,co zrobić !!!!!
Opublikowano
ustawic pokretlo na czerwone pole?masz climatronic czy manual?cos w takim razie jest z tymi pokretlami lub suwakami itp
Opublikowano

Znajomy miał podobny problem i wyciągnął półeczkę z zegarkiem i tam z prawej strony jest taki półksiężyc z linką czy coś takiego. nie wiem dokładnie bo nie widziałem tego. Powiedział ze ześlizgła się jakaś linka i dlatego na środek wiało zimno. Może tam spróbuj pogrzebać.

Pozdrawiam!