Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Mam od dwóch dni w moim bmw pojawiło się dziwnie drżenie występujące od około 1,7tyś obr/min do 2tyś (około) drenie jest dość odczuwalne na kierownicy i trochę je nawet słychać taka akustyka dzienna... Ale na pedale sprzęgła nie jest odczuwalne ani na lewarku zianie biegów... Po wyżej 2 tyś już jest wszystko dobrze... Bmw ma silnik 2,5 rok 1996. Kolejny objaw to dziwny dźwięk wydechu przy tych obrotach ale nigdzie nie ociera ani nie dotyka sprawdzałem wie ktoś co to może być miał ktoś tak ? proszę o podpowiedzi co to może być co sprawdzić itp z góry dzięki za pomoc pozdrawiam :D
Opublikowano
jestem nowy na forum wiec sory jak cos zle napisze ale ja mialem tak samo... w swojej 520 e39 jezeli auto bylo na luzie nic nie bylo , jak juz jechalem to przy 2 tys obrotow drzalo cale jakby auto,,, wjechalem u kolegi na kanal i okazalo sie ze to aluminiowa obudowa tlumiika troszke przygnila i dotykala tlumika ,, usuniecie usterki..?? pare wkretów i wszystko gra
Opublikowano
sprawdzałem katalizator on nie drży. tłumik nigdzie nie dotyka żadna obudowa nie jest po luzowana... gdy dodam gazu na luzie też jest te drżenie i nie mogę właśnie z tym dojść co to jest
Opublikowano
a domyślasz się co to może być ? a może być o jakaś poducha albo guma czy coś w tym stylu ? a jeśli chodzi o kata to co ewentualnie go wyciąć i czy m zastąpić czy kupić nowy i wspawać ?
Opublikowano
a może To być koło dwumasowe może mieć takie objawy pomocy byłem już u kilku mechanikow i nic... Nie mogą dojść co jest przyczyna
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dla zainteresowanych przyczyna była jednak dwu masa po jej zmianie wszystko ok wszystkie objawy zniknęły tłumiki i kat też zmienione ale to już tylko i wyłącznie dla poprawy dźwięku i komfortu podczas jazdy :)