Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupiłem felgi do e46 po lifcie 16, z tyłu pasują a z przodu ocierają o hamulce, chciałem zapytac co z tym zrobic? są jakies dystanse żeby felge wysunąc na zewnatrz ?
Opublikowano

felgi 16, z tego co wyczytałem to tak:

fele aluminiowe oryginalne na ktorych jezdziłem bez problemu - 7Jx16H2 IS 47

stalowe ktore kupiłem na zime i przód nie pasuje - 61/2Jx16EH2 IS42

Opublikowano
powie mi ktos czy dystanse 5mm bedą pasować? felgi z is 47 były dobre a z is 42 są za bardzo do środka osadzone;/ teraz jak włoże dystanse 5mm to felga bedzie jakies 4mm osadzona na piascie, czy przedłużone śruby wstarczą? bo nie widziałem nigdzie dystansów 5mm z kołnierzem przedłużającym piaste
Opublikowano
Nie będą! Nie możesz założyć felg bez centrowania. Jak znajdziesz takie z kołnierzem centrującym na otwór twojej felgi to OK. Ale wątpię. Chyba, że zamówisz wykonane na wymiar.
Opublikowano
otwór centrujący pasuje, tyle że jak założe 5mm dystans (bez kołnierza) to felga będzie tylko w połowie na piascie czyli cięzar bedzie na śrubach, a nie wiem czy znajde 5mm z kołnierzem bo ten dystans po założeniu wchodzi cały na piaste i jeszcze ze 2mm piasty widać wiec nie wiem jak to zrobić żeby wydłużyć ją bo kołnierz chyba nic nie da;/ miał ktoś taki przypadek już? bo idzie zima i jazdy nie będzie;/
Opublikowano

Dziwna sprawa z tymi felami, ET w twoich było 47 a w tych co kupiłeś jest 42 czyli felga wychodzi bardziej na zewnątrz, i raczej nie powinna ocierać. Problem pewnie jest w samej konstrukcji felg (ociera bokiem czy górą?) i proponował bym żebyś najpierw dorobił sobie z jakieś dykty o gr 5mm ala-dystans w celu sprawdzenia czy wszystko będzie OK!

A dystanse docelowe najlepiej zamów zgodnie z sugestią kolegi YatzeK.

Opublikowano
one nie wychodzą na zewnątrz tylko wchodzą do wewnątrz. ocierają tym kołnierzem. wokól felgi są te koła wyciete na ty kołnierzu i on jakby byl wybulony na zewnatrz to byloby dobrze własnie ta ociera
Opublikowano
one nie wychodzą na zewnątrz tylko wchodzą do wewnątrz

Felga z mniejszym odsadzeniem ET(IS) bardziej wychodzi na zewnątrz auta(u Ciebie zewnętrzny rant felgi będzie bliżej błotnika 5mm).

Ewidentnie felgi które zakupiłeś konstrukcyjnie nie nadają się do E46(przynajmniej do 320d),gdybyś zakupił 7Jx16 IS47 nie miał byś problemu(oferowałem swego czasu takie na sprzedaż w dziale Giełda).