Skocz do zawartości

E39 ksenon - chwilowy błąd na komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ostatnio zamontowałem sobie ksenony do mojej BMW e39 525 Touring . I mam dziwny błąd.

Uruchamiam Auto i na kompie wyskakują mi dwa błędy że dwie lampy z przodu są uszkodzone :?

Lecz po przekręceniu włącznika świateł te dwa błędy mi gasną i nic się nie dzieje . Ksenonki normalnie mi świecą :roll:

Czym to może być spowodowane :?: :?:

Opublikowano
to co sie dzieje,to właśnie,tak jest po dołożeniu xenonów,błąd spalonych żarówek,i tu sie dołączam,co trzeba zmienić,np.w NCSie,żeby to zlikwidować?
Opublikowano

Tu wam pomoże jedynie wymiana modułu świateł przystosowanych do ksenonów. Żarnik ma inną rezystancję niż zwykła żarówka, dlatego wykrywa błąd. No chyba że ktoś jest elektronikiem i przerobi sobie taki LCM.

Gong o błędzie spalonej żarówki nie musi być denerwujący, można go zinterpretować w ten sposób iż przynajmniej nie zapomnimy włączyć świateł :wink:

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Skoro wiesz, to po co zakładasz taki post ? :) Poza tym to jest droga na skróty, po to BMW wymyśliło taki sposób informowania o usterkach aby to w pełni działało. Owszem, może to wyłączyć skoro tak mówisz, ale jak Ci padnie ksenon to nie będziesz wiedział, dopóki sam nie zobaczysz - to się trochę mija z celem takie działanie, ale to twoja decyzja. Nie chce być złośliwy, ale najlepiej wyłącz wszystko a komputer będzie Ci zbędny :)

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Tu wam pomoże jedynie wymiana modułu świateł przystosowanych do ksenonów. Żarnik ma inną rezystancję niż zwykła żarówka, dlatego wykrywa błąd. No chyba że ktoś jest elektronikiem i przerobi sobie taki LCM.

Gong o błędzie spalonej żarówki nie musi być denerwujący, można go zinterpretować w ten sposób iż przynajmniej nie zapomnimy włączyć świateł :wink:

Gdzie ten kolego moduł można znaleźć ?? bo mam na pewno go w bmw e39 540 tylko napisz gdzie to go przełożę wraz z kolegą elektrykiem :wink: :D

A post założyłem Ja :wink:

Opublikowano
Gdzie ten kolego moduł można znaleźć ?? bo mam na pewno go w bmw e39 540 tylko napisz gdzie to go przełożę wraz z kolegą elektrykiem :wink: :D

A post założyłem Ja :wink:

modułu szukaj z prawej strony od pasażera, schowany pod tapicerką- wnęka gdzie pasażer trzyma nogi, większe czarne pudełko do którego podpięte bedą bodajze 2 lub 3 wiazki przewodów, na pudełku szukaj opisu typu LCM II lub LCM III

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
można i tak,zmienić moduł LCM,tylko kto wam pozmienia numery vin,przebieg w tym module,trzeba szukać bmw scannera,mogą wystąpić problemy z komunikacją z modułem,nie ustawisz sobie dziennych itd.a to co ja napisałem to tylko wyłączenie komunikatu,zwykłym ncsem
Opublikowano
Kolega elektryk doradził aby tym się nie przejmować :wink: a potraktować to jako swoiste przypomnienie o zmianie świateł :wink: i zostawić ksenony w spokoju :cool2: