Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z wyciekajacym plynem sprawdzilem dokladni cale auto lacznie z wjazdem na kanal chlodnica silnik weze ogrzewanie rownierz wewnatrz auta brak objawow plynu w oleju a mimo to srednio co 1000km dolewam okolo 0,5litra plynu moze ktos mi cos doradzi czy ktos mial podobny problem
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Luknij tutaj

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=12825&highlight=

p.s - sięgłem też dalej i coś zauważyłem ślady (zacieki) w miejscu gdzie bym sie nie spodziewał (dokładnie z takiego pojemnika plastikowego wewnątrz kabiny przy nadmuchu na nogi kierowcy - poprostu trzeba zdjąć kawałek tej tapicerki wokół wylotu ogrzewania na nogi.- zrobię foto to zapodam - tam własnie miałem zacieki po płynie lecz nie bardzo wiem oc oc chodzi i co to tak naprawde jest)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Tam gdzie jest nawiew na nogi jest umiejscowiona nagrzewnica przez ktora leci plyn podczas gdy otworzymy cieplo.Czestym przypadkiem wlasnie ze tam gdzies moze podciekac sprawdz to Karol a nie czuc plynem w kabinie :?:

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Sprawdz jeszcze raz wyciek w komorze silnika.

Czesto z wiekiem na laczeniach wezy gumowych z kroccami w silniku i chlodnicy osadza sie kamien (nie ma znaczenia czy z wody czy z plynu) i w tych miejscach robia sie mikro wycieki. Problem w zlokalizowaniu ich polega na tym ze plyn ucieka powoli i od razu odparowuje.

Opublikowano
ok spoko dziekuje za podpowiedzi wezne sie za to bo tak dalej byc nie moze pozdrowionka dla wszystkich dziekuje
NIE MA JAK 192 KM