Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiosna za oknami więc wracamy do czarnych kółek i "poniżamy" turasa :wink:

Inne czarne kółka w drodze :8)

http://i.imgur.com/pQibLfA.jpg

http://i.imgur.com/wMsKJFh.jpg

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
zamówiłem niedawno wersję race i cierpliwie czekam na kuriera :norty:

będziesz zadowolony :wink: też mam race'a kompletnego

wziąłes cały czy tylko końcowy ?

Opublikowano
póki co tylko końcowy :) pomału będę kompletował resztę. Trochę się teraz zastanawiam czy nie będzie za głośno. Wg Ciebie jak jest? Do wytrzymania w trasie?

.

Opublikowano
póki co tylko końcowy :) pomału będę kompletował resztę. Trochę się teraz zastanawiam czy nie będzie za głośno. Wg Ciebie jak jest? Do wytrzymania w trasie?

Jest głośno, ale do wytrzymania. A ta głośność działa na słuch jak dobra muzyka :cool2:

Ja robię trasy po 1700km non stop i bólu głowy od hałasu wydechu nie mam :)

Opublikowano
damp a ty masz caly czy tylko koncowke ? myslisz ze warto miec caly ? duza roznica ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
damp a ty masz caly czy tylko koncowke ? myslisz ze warto miec caly ? duza roznica ?

nie wiem czy duża jest różnica między końcowym a całym

ja wziąłem od razu cały

Opublikowano

Jest głośno, ale do wytrzymania. A ta głośność działa na słuch jak dobra muzyka :cool2:

Ja robię trasy po 1700km non stop i bólu głowy od hałasu wydechu nie mam :)

o to mi chodziło :cool2: dzięki!

na bimmerze piszą chłopaki, że w decybelach jest niewiele więcej, ale jeśli chodzi o przyrosty hp to "barany" i środkowy robią główną robotę.

Swoją drogą to ciekawą ofertę baranów ma schmeidmann coś niedużo ponad 2000 zł , bo supersprint to już blisko dyszki :shock:

.

Opublikowano

Swoją drogą to ciekawą ofertę baranów ma schmeidmann coś niedużo ponad 2000 zł , bo supersprint to już blisko dyszki :shock:

tylko ze roznica jakosciowa jest rownierz odczuwalna.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

tylko ze roznica jakosciowa jest rownierz odczuwalna.

na oko brzydsze spawy :) pewnie ukierunkowanie spalin też ma gorsze a za tym idzie trochę mniejszy przyrost (ale też niekoniecznie). Ale jakby nie było zawsze to lepiej niż na OEM.

Widziałem pełen wydech na baranach schmeidmanna i reszta eisenmanna i plus 15hp na wykresie, Tyle, że to było w m54b30.

Smokin,a ile dałeś za ten końcowy?Bo ja się doszukałem za 3800pln

kupiłem tutaj ---->>> http://performancebmw.pl/ (przez schmeidmanna) w 3500 się zmieszczę ;)

.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnie dni w takim wydaniu. W przyszłym tygodniu początek zmian, dużych zmian :wink:

http://i.imgur.com/7xJz5KL.jpg

http://i.imgur.com/PPzPjwW.jpg

http://i.imgur.com/0FpSpWD.jpg

Opublikowano
Ahhhh zlapie jakis popcorn i notatnik bo bedzie z czego kopiowac !!! :cool2:

Moja La Bunia

DO E9x :

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyyrobisz sie na Ułęż ? :D
Opublikowano
Będzie eM w touringu? :D

LCI?

Coś z tego będzie :wink:

Ahhhh zlapie jakis popcorn i notatnik bo bedzie z czego kopiowac !!! :cool2:

Mogę zdradzić że wszystko będzie na OEM częściach

Wyyrobisz sie na Ułęż ? :D

Będę się starał.

Masz dystanse z przodu na CH-R?

Nie mam ani z przodu ani z tyłu.

Opublikowano
Tyle pieniędzy i serca co już włożyłeś w te auto to jak najbardziej widzę sens ładowania S65. Szkoda by było sprzedawać tak wychuchane auto za marne pieniądze i zaczynać wszystko od nowa, powodzenia :cool2: Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem i bez niespodzianek :cool2:
Opublikowano

Mogę zdradzić że wszystko będzie na OEM częściach

W to niewatpie i to mnie interesuje w porownaniu do czesci nie orginalnych

Jezei robisz M3 oem wiem po swoich doswiadczeniach ze : :

- bedzie latwiej i szybciej.

- jakosc bedzie lepsza i image lepszy

Pozostaje problem kosztow.

JA wiem ile bym byl dzisiaj w stanie wydac wiecej aby nie miec problemow ktore spotkalem i jakosc oem i dalej jestem daleko od wymagan.

Moze sa sposoby na tansze wykonanie oem niz sobie obliczylem.

Mi na szybko liczac przod i tyl M3 w E91 tak jak ma byc wraz tylnymi blotnikami :

30000zl + czesci zewnetrzne (karoseria pasy, chlodnice, lampy) i tlumik koncowy jezeli robimy tylko wglad

3000 zl zeby wszystko zmontowac. + malowanie

Koszty samych czesci bez tylu u mnie to 5620 zlotych (ale nie ma w tym szerszego tylu bo przod jest pod tyl i nie ma zderzaka M3 (jest Mpakiet) bo rury obok siebie mi sie nie podobaja w tlumiki a la M3 sa beznadziejne zazwyczaj)

Tylko jak robisz orginal M3 zewnatrzto szybko zauwarzysz ze warto jeszcze pojsc o kilka elementow dalej i to nastepne koszty. Ale moze udalo by sie traficcale M3 po wypadkowe na czesci w stanie ktory pozwala na odzysk wiekszoci czesci (kwestia przypadku)

Sadze ze wykonanie jak zawsze u ciebie bedzie wzorcowe, zastanawiam sie bardziej czy uda sie ograniczyc wydatki

Wiekszosc ludzi ktorzy najpierw zrobili zewnatrz, w koncu konczy rownierz mechanike bo inwestycja staje sie dopiero wtedy pelnowartosciowa i slyszalem ze w stanach poszly dwa takie E91 perfekt full za okolo 50 tys dolarow.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Damian, trzymam kciuki za twój projekt :D :wink: :cool2: Turas M3 to naprawdę będzie gratka :cool2: Twój samochód po tych modyfikacjach pewnie pozostanie u Ciebie do końca :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Hej! Masz najładniejsze e91 jakie widziałem, ale czy jest sens się bawić w "pseudo" M3 w 9-letnim aucie? Nie lepiej i prościej kupic M3 e9x albo serie F...?

W każdym razie powodzenia i zadowolenia :) !

Opublikowano (edytowane)

Prosciej, ale czy lepiej a szczgolnie czy bardziej interesujaco ?

A

E91 M3 zrobiony z orginalnych czesciach jak planuje damp to E91 M3... czyli pelnowartosciowe M3 tylko ze to jednak bardziej unikatowy widok niz BMW i8 lub bugatti veyron... to klasa sama w sobie... na ulicy juz ciagle cie ktos zaczepia nawet z moja kopia 1/2 M3 z full orginalem robil bym korek. Za to na duzym zjezdzie we francji masz 20 M4, 80 M3, 15 M6 i... 1 E91 M3, zgadnij gdzie jest tlum

M3 E90 lub M4 to tylko kwestia zdolnosci kredytowej albo gotowki.E91 M3 to kwestia ambicji, pasjii i mocneych nerwow

i damian nie powiedzial co robi, to czyste spekulacje moze to jakis komplet ACS lub riegger... nawet na antenach typu TVN24 lub TP info nie kreuja tak duzo :)

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :