Skocz do zawartości

[E34] Strasznie dziwne obroty, co to moze być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zaobserwowałem nietypowe obroty w moim autku.. Dzieje się tak zazwyczaj, gdy silnik jest całkowicie zimny.

Czy ktoś orientuje się , co to może być? (silnik M20B20, gaz BRC)

PS: dodam również, że często mi gaśnie podczas jazdy, jeżeli jest mniej niż 2 tys obrotów (i na gazie i na benzynie)

Oto filmik, w którym zarejestrowałem prace silnika:

http://www.youtube.com/watch?v=gLW4IRuzOCA

Chciałbym naprawić usterkę, lecz nie wiem gdzie leży przyczyna. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc!

Opublikowano
Dosłownie 2 tygodnie temu przerabiałem to u siebie - silnik chodził identycznie po wyładowaniu akumulatora. Zacząłem od sondy lambdy, bo tak mi pokazał komputer na diagnostyce. Wymieniłem i dalej to samo. Skończyło się na nastawniku przepływomierza. Pod przepływką jest mała śrubka imbusowa, silnik po prostu się zalewał i chodził jak Twój. Zacznij od regulacji tą śrubką - to najmniejszy koszt. Możesz też wyczyścić przepływkę, krokowy i przepustnice (tylko delikatnie z przepustnica). Pozdrawiam i daj znać. W razie pytań wal PW.