Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Interesuje mnie kwestia świateł przeciwmgłowych w mojej e34....gdyż ich nie ma, chodzi mi o tylne bo z przodu halogenów brak, przełącznik w kabinie mam ale jedno poziomowy tylko, no i dodam ,że jest to wersja amerykańska a w amerykańcach takiego światła nie ma.

Dlatego mam takie pytania

1. Przegląd przeszedłem, i diagnosta sam powiedział ,że nie ma tego światła bo to amerykaniec no i problemów nie robił

2. Przeczytałem,że auto musi mieć sprawne wszystkie światła, które były fabrycznie zamontowane, więc jeśli nie mam światła przeciwmgłowego to czy muszę je jakoś dodatkowo założyć? bo przeczytałem również w kodeksie, że nie ma obowiązku z korzystania z tego światła... więc jest sens je montować i czy policja może się czepiać skoro fabrycznie brak tego światła od nowości auta

3. Wymontowałem tylną lampę i w miejscu gdzie powinna być tam żarówka jest plastik, który można chyba tylko przewiercić i wyciąć w nim otwór na żarówkę, ale nie wiem czy jak to zrobię to jak podłączyć to żeby działało i czy ten przełącznik w kabinie nie jest od tak sobie i nie dawał by sygnału do tych świateł

Opublikowano

Raczej powinieneś mieć przwody normalnie podprowadzone ale skoro fabrycznie nie ma świateł to ja bym nie zakładał...to nie jest światło pozycyjne czy kierunek..w zasadzie go nie używasz

jedyne co, to jeśli chcesz, to zrób dla swojego bezpieczeństwa co by Ci się ktoś w dupę nie władował jak będzie mgła :wink:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Jednak będę musiał je zakładać... u mnie w aucie jest przełącznik tylko do pierwszego stopnia, a na zdjęciu które dodaje jest dwu stopniowy, to trzeba będzie kupić właśnie taki dwustopniowy czy ten co mam starczy ?

bo z tego co widze na zdjęciu to:

pozycja 1-przeciwgłowe tył

pozycja 2-przeciwgłowe przód i tył

http://imageshack.us/f/150/wcznikzamuz1.jpg/

czy to inaczej jest ??

Opublikowano
tak dokładnie. pozycja 1 tył, pozycja 2 przód i tył. Jeśli zakładasz tylko tył to nie potrzebujesz dwustopniowego przełącznika. ja u siebie mam tylko tył i przełącznik na jeden:)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
aha to czyli mogę tak zrobić ,że jak mam przełącznik tylko jedna pozycja i i tak nie mam z przodu halogenów to zrobić to tak żeby włączał on tylne światła przeciwmgłowe?
Opublikowano
aha, no to ok to przełącznika nie muszę kupować, a jak się nazywa to gniazdo do którego wkłada się żarówkę i potem z żarówką wsadza się do lampy, bo tak to albo tego poszukam na allegro ,albo kupię odrazy lampę od europejskiego, bo u mnie w lampie nie ma tam otworu nawet