Skocz do zawartości

320i Mocne wibracje przy 150km/h i hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!

Jestem nowy na forum więc na początek chwaciłem się przywitać.

No więc dzisiaj kupiłem swoją drugą Bete e36 320 i mam taki problem. Mianowicie rozpędziłem się do 150km/h i samochód wpadł w bardzo mocne wibracje zwolniłem przestał. Później przy normalnym hamowaniu znowu to samo- wibracje. Po przejechaniu jakiś 20 km nie przekraczając 100km/h wibracje ustały przy hamowaniu. Nie próbowałem ponownie rozpędzać sie do ok. 150km/h bo nie była takiej możliwości. Myślałem że może śruby w którymś kole sie poluźniły i koło wpada w wibracje ale wszystkie śruby były dokręcone. Co może być przyczyną? Z góry dziękuje za pomoc.

______

Proszę się na przyszłość zapoznać z tym:

viewtopic.php?f=68&t=120678

bo inaczej będę takie wątki zamykał. Tym razem tytuł poprawiłem. mattiss

Opublikowano
w moim aucie też pojawiały się takie wibracje właśnie przy ok 150km/h, okazało sie że to zużyty łącznik wału i podpora. Sprawdź czy felgi masz proste.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
koła wyważ.a jeżeli chodzi o hamowanie to krzywe tarcze z przodu.ewentualnie luzy na wahaczu
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
Mówiąc o wibracjach masz na myśli bicie kierownicy? Jeśli tak, to miałem podobnie, problem ustał po wymianie tulei i sworzni z przodu, oraz przetoczeniu tarcz. Teraz śmiga jak po sznurku. Aa koła też wyważ na wszelki wypadek.
Opublikowano
mi wszystko wibrowało w jednej betce i okazało sie ze maglownica do wymiany a w kolejnej problem ustał po wymianie tarcz hamulcowych:)