Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i padło na mnie. Szyba poszła w drobiazgi, radia nie ma, tapicerka nawet nie rozwalona na szczęście, ale dzrwi lekko porysowali. Co za kraj!

OT:

Jakby ktoś miał szybę od strony pasażera, to proszę o kontakt.

Opublikowano

szyba - zadzwon do rutkowskiego .......

powiem ci lepsza historie - ostatnio (tydzien temu ) ukradli mojemu koledze radio z poloneza - firmy medion - ale odtwarzało mp - zrobili to tak kulturalnie ze niczego nie uszkodzili - weszli do samochody drzwiami , wyciagneli radio , wypieli kostki i poszli ........ :duh: i nikt nic nie widział - środek krakowa......

Opublikowano
Za kradzieże powinni łapy łamać. Nic tak nie denerwuje jak miesiąc z ręką w gipsie... na dodatek ptaka ciężko przy załatwianiu się trzymać.
Opublikowano
Masz szczescie ze ci tapicerki nei zniszczyli, ja mialem radio wytargane na chama i to pewnie jakims srubokretem. Wokol radia wszystko pogiete i komputer pokladowy zniszczony :( A szybe zamiast stluc normalnie to chcieli podwazyc i listwy pogiete byly :( To bylo jakies 2 lata temu, panel mialem sciagniety, wytargali sama "dupe" :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co to za radio było? Czy poszło z panelem, czy bez...

Przeważnie tak jest, że centrum miasta i nikt nic nie widział. Przecież żeby szybę rozbić, to nie wystarczy się o nią oprzeć.

Nie ma sprawiedliwości... niby oko za oko, ząb za ząb, tylko... czemu [BAD] za pieniądze?

Kai
Opublikowano

Przeważnie tak jest, że centrum miasta i nikt nic nie widział. Przecież żeby szybę rozbić, to nie wystarczy się o nią oprzeć.

Nie ma sprawiedliwości... niby oko za oko, ząb za ząb, tylko... czemu [bAD] za pieniądze?

To byl fajny Blaupunkt, czarny z podswietleniem idealnie pasujacym do BMW (bursztynowy), wtedy kosztowal 1000zl. Panel mi zostal i sprzedalem na allegro :)

Opublikowano

Nie ma sprawiedliwości... niby oko za oko, ząb za ząb, tylko... czemu [bAD] za pieniądze?

To byl fajny Blaupunkt, czarny z podswietleniem idealnie pasujacym do BMW (bursztynowy), wtedy kosztowal 1000zl. Panel mi zostal i sprzedalem na allegro :)

No i właśnie między innymi przez takie coś, że ofiara kradzieży sprzedaje później panel na allegro, złodzieje mają sporo zajęcia i zbyt na same radia (bez paneli) bo potem sami właściciele opylą im za marne grosze panel i już mają całe radio. Rozumiem że chciałeś odzyskać chociaż cokolwiek, ale ja osobiście jak bym sobie wyobraził że ktoś rypnął mi radio i potem za bezcen sprzedałem mu do tego panel to by mnie chyba szlag jasny trafił!

www.sosen.pl
Opublikowano
Mojemu ojcu wydłubali kiedyś radio pod własną firma. Bez panela. Zniszczylismy go potem komisyjnie. :twisted2:
Opublikowano
szyba rozbita .. trzeba wstawiac nowa .. i przy probie sprzedania jest oczywiscie: ale dzwona musial miec poteznego nawet szyba od kierowcy nie orginalna :duh:
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Sosen zgodze sie z toba, ale sam panel bylby bezuzyteczny a przynajmniej odzyskalem 20% wartosci radia.

A jak juz mowa o szybach to wyjatkowo wbili mi sie od strony pasazera. A wiecie ile jest sprzatania malych kawalkow szkla po calym aucie :/

Opublikowano
No spoko, Twój wybór, tylko wyrażam swoją opinię. Wolałbym być te 1000zł w plecy, niż być 800 w plecy, a jakaś rura miała by moje radio za 200zł.
www.sosen.pl
Opublikowano
A jak juz mowa o szybach to wyjatkowo wbili mi sie od strony pasazera. A wiecie ile jest sprzatania malych kawalkow szkla po calym aucie :/
Mi też się wbili od strony pasażera, i były problemy z załatwieniem szyby [będę miał dopiero we wtorek], pewnie mi wszystko w środku zamarznie. A sprzątania to było chyba na godzinę za hakiem...
Opublikowano
Masz szczescie ze ci tapicerki nei zniszczyli, ja mialem radio wytargane na chama i to pewnie jakims srubokretem. Wokol radia wszystko pogiete i komputer pokladowy zniszczony :( A szybe zamiast stluc normalnie to chcieli podwazyc i listwy pogiete byly :( To bylo jakies 2 lata temu, panel mialem sciagniety, wytargali sama "dupe" :/

Bo szyby załatwiają na dwa sposoby:

1). tak jak u Ciebie czyli włożyli śrubokręt między ramkę i szybę

2). porcelana.

Ja już dwa razy miałem spotkanie z "kolesiami" pierwszy raz radio z panelem z Audi bo panel w schowku zostawiłem :duh: ,

Nauczony tym spotkaniem panel w kieszeni i jak zmieniłem na Volvo to "tylko" szybę straciłem a schowek był otwarty :mrgreen:

Najgorsze, że Policja odcisków nie mogła zdjąć bo chamisko miał rękawiczki a za późno było od włamania żeby pies podjął trop.