Skocz do zawartości

Internet w BMW X3 - F25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam X3 F25, mam w nim dokupiony pakiet internet ( fabrycznie) duze navi pro 8,8cala. Pakiet z bluetoothem - i w podlokietniku snap in. Telefon dziala bez zarzutu moge rozmawiac na glosnomowiacym, przegladac wybierane, odebrane rozmowy itd. Ale internet nie dziala. I to nie zaleznie jak ustawie ( mam wszystko ustawione zeby byla transmisja danych itd) nawet podswietalaja sie wszystkie 3 ikonki po skonfiguorwaniu i polaczeniu telefonu z samochodem jako aktywne. Niezaleznie czy mam telefon podlaczony przez sam bluetooth z autem czy jest wpiety w ten fabryczny snap in. Telefon do iPhone 4, ale probowale to samo tez z innymi jak nokia itd. Bez roznicy. Probowalem w Orange i Erze. Wyskakuje Usluga w tym kraju niedostepna czy cos takiego. Moze ktos powiedziec czy uzywal poprzez kom w X3 f25 internet w samochodzie? Czy to w ogole mozliwe?

dziekuje, przepraszam za chaotyczny post :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

posiadam X3 F25, mam w nim dokupiony pakiet internet ( fabrycznie) duze navi pro 8,8cala. Pakiet z bluetoothem - i w podlokietniku snap in. Telefon dziala bez zarzutu moge rozmawiac na glosnomowiacym, przegladac wybierane, odebrane rozmowy itd. Ale internet nie dziala. I to nie zaleznie jak ustawie ( mam wszystko ustawione zeby byla transmisja danych itd) nawet podswietalaja sie wszystkie 3 ikonki po skonfiguorwaniu i polaczeniu telefonu z samochodem jako aktywne. Niezaleznie czy mam telefon podlaczony przez sam bluetooth z autem czy jest wpiety w ten fabryczny snap in. Telefon do iPhone 4, ale probowale to samo tez z innymi jak nokia itd. Bez roznicy. Probowalem w Orange i Erze. Wyskakuje Usluga w tym kraju niedostepna czy cos takiego. Moze ktos powiedziec czy uzywal poprzez kom w X3 f25 internet w samochodzie? Czy to w ogole mozliwe?

dziekuje, przepraszam za chaotyczny post :)

Czołem,

Wg mnie, odpowiedź jest jasna USŁUGA NIEDOSTĘPNA - zapewne jeszcze w PL nie uruchomili... pytałeś u dealera?

Opublikowano
no wlasnie dealer twierdzi ze powinno dzialac. Tym bardziej na forum 5 tutaj widzialem ze w polsce ktos ma wlaczony internet zobacz tutaj zdjecie http://img51.imageshack.us/img51/3476/img0312bq.jpg - ja tego nie moge zobaczyc bo mi sie wystwiela usluga niedostepna w danym kraju - i zastanawiam sie co robie zle - a moze trzeba cos aktywowac? sam juz nie wiem bo pare telefonow, wpinanie, roznych operatorow, duzo ustawien przetestowalem i to samo czyli kicha
Opublikowano
działa ale nie w RP wyjedź do D i będziesz miał net... u mnie działa bez problemu ale tylko za granicami naszego kraju (stara Europa)...nie wiem dlaczego ale sygnał mimo używania różnych telefonów jest przesyłany za pomocą GPRS - idzie bardzo wolno...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
hej, no wlasnie chyba nie o furmowoicza ktory ma tutaj najnowsza bmw 535 xd dostalem info ze to kwestia softu - wszystkie od sierpnia b.r. roku maja juz soft i mozna smigac z internetem - macie zdjeciej powyzje - i to w polsce. Wiec bede musial atakowac aso. Jak ktos jeszcze cos wie dajcie znac.
Opublikowano

a dziękuję, nie wiedziałem, myślałem, że to ja pomogę Tobie a to Ty pomogłeś mi...

szykuję się na wgranie polskiego do systemu więc przy okazji zrobię pełną aktualizację softu i sprawdzę,

mnie bardziej intresuje czy zmnieni się prędkość transmisji, bo na chwilę obecną denerwuje mnie "konwersja" z HSDPA na GPRS i zamiast korzystać za granicą z netu w aucie jadę na telefonie...

co nie zmienia faktu, że dla mnie jest to b. ale to b. mało przydatny bajer...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Internet przez telefon komórkowy w F25 i innych modelach działa w Polsce (od pażdziernika 2010) bez problemów pod warunkiem, że telefon obsługuje udostępnianie Internetu przez Bluetooth (Personal HotSpot w iPhone'ie).

Jeżeli chodzi o Internet przez BMW Assist to rzeczywiscie to nie działa w naszym kraju, ale jak rozumiem OP pytał o tą pierwszą opcję.

Dodatkowo funkację Internetu i BMW Online (BMW Live) można dołożyć jeżeli samochód nie posiada tej opcji fabrycznie.

Opublikowano

Dziwne....Odbierałem auto pod koniec maja i serwis jak i BMW Polska twierdzą że internetu nadal w Polsce nie ma. Od razu dodam, że telefon obsługuje udostępnianie internetu przez Bluetooth jak i mam wykupioną opcję aktywacji internetu w aucie. Być może kolega podzieli się jak to zrobił i jak ewentualnie chętni mieliby zrobić aby u nich działał także internet?

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski.

Opublikowano
Dziwne....Odbierałem auto pod koniec maja i serwis jak i BMW Polska twierdzą że internetu nadal w Polsce nie ma. Od razu dodam, że telefon obsługuje udostępnianie internetu przez Bluetooth jak i mam wykupioną opcję aktywacji internetu w aucie. Być może kolega podzieli się jak to zrobił i jak ewentualnie chętni mieliby zrobić aby u nich działał także internet?

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski.

Wyslij mi swoj VIN i model telefonu na maila to sprobuje Ci pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Internet działa w polsce bez problemu .. Na forum F10/F11 jest opis ze zdjęciami uruchomionej opcji:

viewtopic.php?f=103&t=170698

powodzenia

R.

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Internet w samochodzie poprzez iPhone 4 będzie działał dopiero po aktualizacji najnowszego KISU ze strony bmw.com/update. Po pomyślnej aktualizacji w samochodzie, należy jeszcze spełnić kilka wymagań:

1) Samochód musi mieć opcję SA 644 (przygotowanie do Bluetooth) oraz SA 614 (Internet)

2) Karta SIM musi mieć uruchomioną usługę tethering(trzeba aktywować ją u swojego operatora)

3) Najnowsza wersja iOS w iPhonie (teraz 5)

4) Włączoną opcję "Hot Spot Osobisty" w iPhonie.

Następnie należy sparować telefon przez bluetooth i zaznaczyć "Przesył danych". Internet powinien działać bez problemu.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam BlacBerry 9300 i Nokie N8 i nie działa Internet, pomimo iż mam wykupioną opcję i w menu komputera "Status usług" - jest aktywna. W serwisie robiono mi ostatnio aktualizację softu i na Iphonie internet działa. Problem podobno tkwi w ustawieniu telefonu jako modemu, do udostępnienia sygnału via bluetooth do BMW.

Podobno są programy do wgrania na komórkę, co rozwiązują problem. Iphone może działac fabrycznie jako modem,a z innymi telefonami jest kłopot.

Czy ktoś z użytkowników ma działający internet na innym telefonie jak Iphonie ?

Pozdrawiam

robs2003

BMW X3 F25 2011

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja mam z Iphone ale jak pisze jeden z kolegów w wątku F10 działa też z Samsungiem Galaxy z najnowszym androidem.
Opublikowano
Telefony moje:

BlackBerry Torch 9810 - internet działa

HTC Mozart WM7 - działa

Mojego syna:

IPhone 4 - działa

W przypadku BB masz udostępnienie internetu przez bluetooth ? :shock:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W przypadku BB masz udostępnienie internetu przez bluetooth ? :shock:

Oczywiście

Ale są jakieś dziwne różnice w modelach BMW i telefonach - wystarczy wejść na stronę http://www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bluetooth/compatibility_check_intro.html wybrać auto, wybrać telefon i porównać jakie funkcje są dostępne.

po wgraniu programu "Nokia PC Suite" do laptopa z bluetooth, wgraniu sterowników umożliwiahących uruchomienie telefonu jako modemu, internet w N8 zadziałał. Temat po tygodnowej walce - zamknięty.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, czy jest możliwość lub jakaś aplikacja , żeby internet poszedł przez Samsunga Galaxy Ace?

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano
Podstawowa sprawa to update combox z BMW i potem aktywne konto internet w półce a nie w de :D

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Opublikowano

Na stronie bmw po wpisaniu mojego VIN-u piszą że moja wersja oprogramowania jest aktualna.

mam TX-002.005.025-002.005

moje fa:

E90_#0910&EBAT%0475$1CA$1CB$1CC$1CD$216$230$249$255$2K9$2PA$320$321$423$428$441$464$465$4CG$508$520$521$534$540$548$606$614$615$616$644$698$6AA$6AB$6AL$6VC$863$881$8A1$8S3$8SP$8TL$8TN*PG11-A090

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano
Jutro sprawdze i odpiszemy..

Bimmer Retrofit Polska

• 7 lat później...
Opublikowano

Cześc.

Odkopie trochę temat aby nie zakładać nowego wątku...

U mnie jest taka sprawa że internet nie działa w PL tylko w DE, ponieważ auto pochodzi z DE.

Czy udało się komuś przeprogramować aby ta funkcja działała w PL i chciałby się podzielić.

Na infolini powiedzieli mi że nie da sie już przepisac pod PL ponieważ auto zbyt stare z 2012