Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie , kupiłem nie dawno Z3 i po kliku dniach użytkowania stwierdziłem , że autko zostanie w " rodzinie" na długo gdyż jest totalnie wyjątkowe:) Idzie zima i pomyślałem , że jest to dobry czas aby poświęcić nowym czterem kółkom troche czasu i kasy tak więc prosze bardzo o podanie stron www ( po za allegro) gdzie można kupić części do tuningu tego modelu , pozdrawiam
Opublikowano

A co konkretnie chcesz tuningowac ?

Wklej zdjecia autka.

za wiele typowo tuningowych dodatkow do z3 nie ma ;).

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano (edytowane)
szukam , tapicerów , lakierników ale bardziej malarzy artystów , dobrych mechaników pasjonatów , nie wymieniaczy Edytowane przez carrol
Opublikowano (edytowane)
w przyszłości jak tylko znajdę lakiernika , któremu będę mógł zaufać zamierzam nadwozie zmienić na dwukolorowe część maski od lamp i boki czarne , reszta w srebrze , a co skoro ma zostać na lata to mam na necie jeden model , który będzie dla mnie wzorcem ...... jak wklejać zdjątka ?http://fiestastyle.skynetblogs.be/archive/2006/09/10/bmw.html Edytowane przez carrol
Opublikowano

Nie, nie, nie ! Proszę nie okaleczaj auta 2 kolorami :mad2: Jeśli chodzi o tuning w Z3 to poprzestań na fajnym modelu felg i może 'wybieleniu' kierunkowskazów..

A fotki wkleja się następująco. Załaduj fotkę na www.imageshack.us i link do niej wklej pomiędzy to :

tu%20wklej

I pokaż ten wzór do naśladowania.. jestem ciekaw co to za rodzynek :)

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Lepiej juz nie pokazuj tych zdjec, bo mysle ze moga one co u niektorych wzbudzic odruchy wymiotne :lol: . Domyslam sie jak "to" wyglada.

Swojej moze tez juz nie pokazuj jak nie chcesz narazic sie na wysmianie. chromy na blotnikach :duh: ...chromy w srodku na wlotach powietrza. :cry2:

Jak masz takie bujne plany to mysle ze nie bedzie na tym forum speca ktory bedzie ci w stanie pomoc w dziedzinie tuningu z3.

Dziekuje, dobranoc.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
A ja bym mimo wszytko zobaczył to cudo :mrgreen:
Opublikowano

hmm.....Ja bym to widział tak :

oprócz wspomnianego lakieru dwukolorowego i nadkoli chromowanych jeszcze jakieś naklejki w stylu szybcy i wściekli(ognie ,smoki itp), czarne szyby ( im czarniejsze tym lepiej)dodatkowe halogeny z przodu najlepiej przed maską , i pełno ledów dookoła , z boku ,z przodu i pod autem oczywiście, lusterka z migaczami koniecznie chromowane do kompletu, pasek z tapety samoprzylepnej na przednią szybę , CD na lusterko (lub kilka,ew. pełno choinek zapachowych min. 5szt im iwęcej tym lepiej) , koniecznie nie można pominąć świateł typu lexus (muszą być bardzo odstające w stylu lat 60tych), zapinki na przednią maskę no i do tego wlot powietrza WRC , antena CB, antera radiowa,antena GSM , antena GPS , co do mechaniki obciąć spręzyny ile się da, wyciąć wszystko od kolektora , dalej rura i na koniec tłumik z dwoma końcówkami koniecznie (opcja - można same koncówki dokręcić do zderzaka po drugie stronie i bedą cztery !!!), no i lista modyfikacji wyklejona z boku na drzwich (zmieści się więcej), nakładka na kierownicę (skaj/chrom,kożuszek ,jak kto woli ),chromowane wycieraczki , świecące spryskiwacze, WSZYSTKO KONIECZNIE "TYPE R" , na wentyli świecące nakrętki , na zderzak odstraszacz ultradzwiękowy zwierząt,klakson melodyjka(obowiązkowo z opcją policyjnej syreny),i jako przysłowiowa wisienka na torcie jakiś super bryloczek lub smycz z dużym napisem BMW (jak wyciągniesz przed laską takie kluczyki to sama wskoczy do auta).

Auto moich marzeń :wink: :)

ps. jeśli coś istotnego pominąłem dopiszcie do listy....

Opublikowano
No to pojechałeś.. haha :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
nie chcę wariować, namierzyłem w Toruniu Pana który wykonuje i zakłada podświetlane ledami gałki zmiany biegów , fajne bo świeci w kolorze deski :)

Cześć. Tu masz boską kobre z podświetlanymi oczkami:

http://www.tuning.shop.pl/p/pl/7290/galka+zmiany+biegow+-+kobra+podswietlana.html

A pan z torunia niech Ci podepnie pod stycznik załączania sprzęgła że jak wciśniesz spolerowany pedał to kobra błyśnie oczkami. Będziesz jak Burt Reynolds w swoim Firebirdzie. Aha nie zapomnij kapelusza kowboju żeby fantazja nie uciekła ;-)

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
:) zetka moja i traktuje ją jak zabawke gdyż jazda nią ma być zabawą , wiadomo , że tuning auta to nie jakaś kobra czy naklejki a tak na marginesie jaki musisz być zdesperowany aby poświęcić tyle czasu na barwny opis Twojej wersji tuningu . Praca która mnie czeka to setki godzin , setki złotych i efekt Wam prześle na wiosnę . Jeżeli tak bardzo Wam zależy na trzymaniu oryginału to chyba nie ten model , bo za młody - mam do sprzedania forda mustanga z 1966 , 99,9 % oryginalnych części i ........ tej maszyny na pewno nie malowałbym w dwa kolory . Wymyśle jeszcze jakieś "mądre" pytanie abyście mogli się ponabijać na forum ....bo chyba tylko do tego służy , pozdrawiam
Opublikowano
:) zetka moja i traktuje ją jak zabawke gdyż jazda nią ma być zabawą , wiadomo , że tuning auta to nie jakaś kobra czy naklejki a tak na marginesie jaki musisz być zdesperowany aby poświęcić tyle czasu na barwny opis Twojej wersji tuningu . Praca która mnie czeka to setki godzin , setki złotych i efekt Wam prześle na wiosnę . Jeżeli tak bardzo Wam zależy na trzymaniu oryginału to chyba nie ten model , bo za młody - mam do sprzedania forda mustanga z 1966 , 99,9 % oryginalnych części i ........ tej maszyny na pewno nie malowałbym w dwa kolory . Wymyśle jeszcze jakieś "mądre" pytanie abyście mogli się ponabijać na forum ....bo chyba tylko do tego służy , pozdrawiam
Opublikowano
ideal pozamiatał nas wszystkich doszczetnie :mrgreen: .
Opublikowano
95% mojego opisu powyżej, a ta kobra z linku co zapodał Marqz_sfd śniła mi się przez dwie noce z rzędu .... na wypłatę będzie moja :cool2:

No też się napaliłem, Wania podlinował mi jeszcze koberki na wentylki ;-)

http://allegro.pl/nakretki-na-wentyle-cobra-tuning-i1848780613.html

A co do ideału to wyrywa z butów i stawia obok, istny pożeracz krawężników. Pozwolę sobie zacytować wieszcza z Czarnolasu "wsi spokojna, wsi wesoła, który głos Twej chwale zdoła ?" :mrgreen:

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
  • 2 tygodnie później...