Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Caly czas myslalem ze mam tylko blad, ze mi sie pali Airbag po wymianie siedzeniow. Teraz skasowalem blad z INPA. I co pali sie wciaz....

Blad jest taki

http://img829.imageshack.us/img829/5230/windowsxphomeedition201.png

Uploaded with ImageShack.us

Macie moze jakis szemat co musi byc podlaczone w jaka kostke tzn kolory Kabli? Czy to czasem nie walniety tez mogby byc jakis airbag?

Bo z poczatku myslalem ze to Mata jest, podlaczylem stara i wykasowalem blad, wciaz to samo.

Siedzienia sa z anglika.

Bardzo bym sie ucieszyl gdyby mogl mi ktos w tym pomoc. Bo probuje eleminowac Czerwone bledy ;-)

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano
Wypnij dużą kostkę pod fotelem pasażera i sprawdź,czy kostka(czy piny nie są pogięte?) od airbagu jest wsadzona w tym samym miejscu w dwóch częściach dużej kostki( fotele są z anglika a zatem w fotelu kierowcy nie było okablowania do podłączenia maty i może właśnie twój ojciec tam popełnił błąd).
Opublikowano
Wypnij dużą kostkę pod fotelem pasażera i sprawdź,czy kostka(czy piny nie są pogięte?) od airbagu jest wsadzona w tym samym miejscu w dwóch częściach dużej kostki( fotele są z anglika a zatem w fotelu kierowcy nie było okablowania do podłączenia maty i może właśnie twój ojciec tam popełnił błąd).

Dzieki mi sie wydaje tez ze cos zle podlaczone jest. Tylko mi originalnx szemtat trzeba :-)

Opublikowano
Malo informacji podajesz... tez szukalem schematow jak instalowalem fotelez M3 E90 do zwyklego E90. Nie znalazlem schematow ale jest to do przelozenia i chodzi perfekcyjnie. Nikt nie wie co ci poradzic jezeli nie wiemy czy to fotele elektryczne czy manual , czy masz ogrzewanie i w druga strone jak masz w nowych;) . Powiem , ze po dwuch dniach zamieszania i poglebiania w glowie problematyki zrobilem mix jogutrowy instalacji z nowych foteli i starych. To samo ze sterownikami tak by auto wyjsciem mialo wejsciowa konfiguracje taka sama w fotelu i dziala. Jezeli nei dziala, to zle zmontowane.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ja też jestem po przekładce foteli, co prawda początkowo nie zwróciłem uwagi przy zakupie, ale teraz widzę , że lewy fotel jest mniej zniszczony niż prawy - tak więc na bank są z angola... Fotele różniły się tylko tym, że nowe są obszyte skórą i mają maty grzejące. Po przekładce wywaliło błędy poduszek i grzania, które wraz z jednym z kolegom z forum skasowaliśmy. Do grzania mam kupiony panel , ale narazie bez wiązki więc to jeszcze poczeka.. Niepokoi mnie w zasadzie jeszcze jedna rzecz - pompowanie boczków..

Po przekładce nie działa na żadnym fotelu... (dodam , że poprzednie fotele to też sporty z pompowanymi boczkami)

????

Ma ktoś pomysł w czym jest problem ?