Skocz do zawartości

Wymiana halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jw. przednich. Trzeba demontowac zdeżak czy da rade bez?

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Nic nie musisz robić...przy halogenach od strony wewnętrznej masz taki otworek i tam wkladasz najlepiej śrubokret i lekko wciskasz...masz halogen na wierzchu...5 sekund dla kazdego złodzieja i to jest trochę dziwne właśnie.Nowe halogeny po prostu wciskasz na klik...z podróbami jest problem,mogą nie pasować.Wymiana halogenów to chyba jedna z najprostszych rzeczy o ile nie najprostsza w E38.Pozdrawaim.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki bardzo :D poradziłem sobie, mimo 2 lewych rąk, ktore potrafią popsuć młotke :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
:cool2:
Opublikowano
  • Autor
Moje halogeny są za długie :duh: o 0.5 cm :mad2: na szczęscie z daleka tak tego nie widać. Już kupiłęm oryginały.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Moje halogeny są za długie :duh: o 0.5 cm.
Tak to jest z chińczykami...ja swojego wogóle nie mogłem zamontować na klik a ta spreżyna tzn blaszka włożona byla odwrotnie...jednak przełożenie i tak nic nie dało bo jest za wysoki nie wchodzi do końca...narazie jest na pasek plastikowy,zaciskowy...wkrótce kupię oryginał.Pozdrawiam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ten prosty demontaż doświadczyłem osobiście w e38- gubiąc lub dając sobie zwędzić przednie halogeny. Zastanawiałem się nad zamiennikami, lecz po ostatnich postach (nie pasują do zderzaka) chyba jednak kupię oryginały, choćby używane.
Opublikowano
  • Autor
Ja własnie tez tak zrobiłem kupiłem ori uzywki do dobrym stanie. Uszczelniłem dodatkowo i teraz ciesze sie z ładnego wygladu i dobrego swiatla :cool2:

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie podpowiem wam jeszcze ,że dobrze jest te halogeny przywiązać od środka np dratwą ja tak zrobiłem i w zime ich nie gubię nawet jak się wypnie to zostaje na mjejscu . Pozdrawiam
  • 2 lata później...
Opublikowano
Panowie.mam problem z halogenem. Bo nie chce wyskoczyć niestety ulamalem plastik w środku. A halogen nie chce puścić podejrzewam ze podroba jakaś macie jakieś pomysły? Może.zdemontować nadkola i na.siłę wypychac?