Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nic nie musisz robić...przy halogenach od strony wewnętrznej masz taki otworek i tam wkladasz najlepiej śrubokret i lekko wciskasz...masz halogen na wierzchu...5 sekund dla kazdego złodzieja i to jest trochę dziwne właśnie.Nowe halogeny po prostu wciskasz na klik...z podróbami jest problem,mogą nie pasować.Wymiana halogenów to chyba jedna z najprostszych rzeczy o ile nie najprostsza w E38.Pozdrawaim.
Opublikowano
Dzięki bardzo :D poradziłem sobie, mimo 2 lewych rąk, ktore potrafią popsuć młotke :D

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Moje halogeny są za długie :duh: o 0.5 cm :mad2: na szczęscie z daleka tak tego nie widać. Już kupiłęm oryginały.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Moje halogeny są za długie :duh: o 0.5 cm.
Tak to jest z chińczykami...ja swojego wogóle nie mogłem zamontować na klik a ta spreżyna tzn blaszka włożona byla odwrotnie...jednak przełożenie i tak nic nie dało bo jest za wysoki nie wchodzi do końca...narazie jest na pasek plastikowy,zaciskowy...wkrótce kupię oryginał.Pozdrawiam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ten prosty demontaż doświadczyłem osobiście w e38- gubiąc lub dając sobie zwędzić przednie halogeny. Zastanawiałem się nad zamiennikami, lecz po ostatnich postach (nie pasują do zderzaka) chyba jednak kupię oryginały, choćby używane.
Opublikowano
Ja własnie tez tak zrobiłem kupiłem ori uzywki do dobrym stanie. Uszczelniłem dodatkowo i teraz ciesze sie z ładnego wygladu i dobrego swiatla :cool2:

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie podpowiem wam jeszcze ,że dobrze jest te halogeny przywiązać od środka np dratwą ja tak zrobiłem i w zime ich nie gubię nawet jak się wypnie to zostaje na mjejscu . Pozdrawiam
  • 2 lata później...
Opublikowano
Panowie.mam problem z halogenem. Bo nie chce wyskoczyć niestety ulamalem plastik w środku. A halogen nie chce puścić podejrzewam ze podroba jakaś macie jakieś pomysły? Może.zdemontować nadkola i na.siłę wypychac?