Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładne auto.

Mnie zastanawia czas kiedy wykonano zdjecia (zieleń-lato) a czas sprzedaży (zima) w świetle ważności ubezpieczenia, opłat skarobych, akcyzowych itd itp.

Pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

Pytalem w innym watku moze podlacze sie pod ten watek, nie chce otwierac nowego tematu mam tez kilka pytan odnosnie E39

1. Jak znosi zawieszenie nasze polskie drogi (slyszalem ze przod i tyl jest w aluminium) w passatach wytrzymuje 30 tys km

2. Slyszalem tez ze w betkach wkladaja kola zamachowe dwumasowe jak to wytrzymuje bo w innych wozach to jest pieta achillesowa

3. Planuje ciagnac tym wozem ciezkie przyczepy i stad pytanie jaka jest dopuszczalna masa calkowita ciagnietej przyczepy (zapisane w dowodzie rejestracyjnym)? I jeszcze jedno jezeli ktos wie jak beemka znosi przyczepy (te ciezkie)

4. jak rozkodowac rok produkcji w VIN dla BMW serii 5 po 2001r

Opublikowano

zdjęcie jest z października chyba, oferta jest od około 1,5 miesiąca na allegro, teraz trochę obniżył cenę....

może ktoś wie ile to np pali???

Opublikowano

Mam 528i z 96 r. od marca 2005. Przebieg całkowity 237 kkm.

Od marca zrobiłem 37 kkm, z czego 12 na sekwencji KME.

Benzyny spala ok. 10,5, gazu o litr więcej przy bogatych ustawieniach.

Zawieszenie na razie jak u mnie nie wykazuje żadnych braków (są nowe amortyzatory włożone przez poprzedniego właściiela tuż przed sprzedażą), właśnie wymieniłem sprzęgło, koło dwumasowe jak dotychczas robi swoje i o nic się nie dopomina, podobnie zresztą inne podzespoły auta. Ogólnie polecam

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano

no wreszcie ktos napisal cos o e39

kucharz moglbys napisac jaka masz wartosc wpisana w dowodzie rejestracyjnym w okienku "dopuszczalna masa ciagnietej przyczepy"

Opublikowano
Odnośnie masy to bedzie pewnie 1900 kg.Miałem E-34 i tyle miała.Podejrzewam że E-39 będzie miała podobnie.

BMW wprowadzajac nowy model podejrzewam ze zwiekszyla i ta wartosc.

Szkoda ze na tym forum nowicjuszom malo kto chce pomoc, a wystarczy wyjac z kieszeni dowod rejestracyjny i napisac kilka zdan na temat wlasnego auta

Opublikowano

Według katalogu BMW z 1997 roku BMW 528i może ciągnąć przyczepę o maksymalnym obciążeniu 2050 kg. Dotyczy to przyczepy z hamulcem.

P.S

Jeżeli masz zamiar tym samochodem ciągnąć duże i ciężkie przyczepy to raczej polecałbym ci ręczną skrzynie....

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

NIKI dzieki wielkie mysle nad 525d lub 530d po 2000r koniecznie w manualu

pozostaje jeszcze jedno pytanie:

jak rozkodowac rok produkcji w VIN dla BMW serii 5 po 2001r

Opublikowano

więc tak: masa przyczepy w dowodzie wynosi 2050 kg

co do VINU, nie mam bladego pojęcia

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec