Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Hej,jak najlepiej zamontować fotelik żeby nie uszkodzić skórzanej tapicerki? Może polecicie mi jakiś konkretny fotelik, który dobrze pasuje do BMW:) Edytowane przez arek9933
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupiłem "CYBEX" z ISOFIXEM. Niezły jest też CONCORDE. Pod spód można podłożyć kawałek kocyka. Tez mam skórę i jest OK. Jeśli masz ISOFIX w samochodzie to w zasadzie nie ma problemu, bo fotelik jest ekstra stabilny.
Opublikowano

nie rozumiem pytania :mad2:

kupujesz taki fotelik, który najlepiej wypada w testach, to nie jest wyposażenie tuningowe auta tylko bezpieczeństwo Twojego dziecka...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Ja kupiłem taką matę pod fotelik. Pasuje do isofix i zwykłych. Mata zarówno chroni oparcie jak i siedzisko. Do dostania w sklepach z wózkami i innymi rzeczami dla dzieciaków :) i też na allegro.

Jaki by fotelik nie był to na tapicerce będzie się odznaczał, więc taka mata to świetny pomysł.

Zawsze można przy kombinować i podłożyć chociażby kawałek karimaty lub koc, itd.. ;) ja jednak nie oszczędzałem i kupiłem matę, najważniejsze, że atestowana.

Link: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=mata+pod+fotelik

[edit] moja mata http://allegro.pl/mata-ochronna-pod-fotelik-samochodowy-ultra-mat-i1878824738.html tylko bez tej siateczki na zabawki ;P. Szczerze polecam. Sprawuje się ok.

Pzdr.

Opublikowano

Ja podlozylem zwyczajny gruby recznik fotte. Spelnia funkcje przy foteliku Isofix Romer.

Kiedys w Avensisie ze skorzana tapicerka pojechalem z corka na 2 tygodniowe wakacje nie podkladajac nic. :cry:

Powstaly nieodwracalne odgnioty - na szczescie auto bylo sluzbowe :norty:

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Jak napisali koledzy.

Fotelik najlepszy jaki jest polecam testy ADAC.

Czytałem ostatnio artykół, że w sklepach jest wiele fotelików i niby mają "atesty" ale z bezpieczeństwem nie wiele mają wspólnego.

Jeśli chodzi o mocowanie to jeśli masz ISOFIX to przypinasz i tyle.

Crejzus :)