Skocz do zawartości

320d temperatura z testu 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie u mnie 75-76 wskazowka w pionie a przejechalem 7km i wlasnie chyba jest cos nie tak prawda pomoze mi ktos o co tu chodzi w koncu bo mowia ze temperatura powinna byc 90stopni prawda???

któryś termostat ... nie wiem czy już któryś wymieniałeś , bo jeśli nie to prawdopodobnie oba , a w zimę będzie gorzej ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
W lato wymieniełem dwa termostaty. Samochód szybko się nagrzewał tak do ok. 92-95 w zależności od jazdy. Teraz kiedy przyszły zimniejsze dni potrzebuję jakichś 15 km żeby rozgrzać do 90. Wydaje mi się to długo, bo jeździłam różnymi samochodami i rozgrzewały się szybciej. Czy wam też rozgrzewaja?
Opublikowano

a który masz rocznik auta ? albo inaczej czy masz webasto spalinowe czy dogrzewacz elektryczny ?

moje auto z webastem spalinowym przy -6 C na dworze potrzebuje 3 ( słownie trzech ) kilometrów aby wskazówka była w pionie !

podejrzewam że elektryczny dogrzewacz tez w miarę szybko nagrzewa tylko należy pamiętać aby nie wyłączać całkiem climatronica ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
panowie u mnie 75-76 wskazowka w pionie a przejechalem 7km i wlasnie chyba jest cos nie tak prawda pomoze mi ktos o co tu chodzi w koncu bo mowia ze temperatura powinna byc 90stopni prawda???

U mnie to samo tem na wskazówce 90 a w tescie 7 75

Opublikowano
witam chłopaki jak zrobic ten test 7? kuźwa to co pytałem o stopnie to porostu mi się przestawiła temp z Celsjusza na Fahrenheita. Po czym mozna wnioskowac ze wszystko jest ok?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam chłopaki jak zrobic ten test 7? kuźwa to co pytałem o stopnie to porostu mi się przestawiła temp z Celsjusza na Fahrenheita. Po czym mozna wnioskowac ze wszystko jest ok?

Ściągnij sobie skany ukrytych funkcji OBC https://rs202tl2.rapidshare.com/#!download|202tl3|47510306|Skany.rar|40618|R~0|0|0

PS. Zmianę z celsjusza na fahrenheita lub odwrotnie też się robi w ukrytych funkcjach OBC.

Opublikowano
a który masz rocznik auta ? albo inaczej czy masz webasto spalinowe czy dogrzewacz elektryczny ?

moje auto z webastem spalinowym przy -6 C na dworze potrzebuje 3 ( słownie trzech ) kilometrów aby wskazówka była w pionie !

podejrzewam że elektryczny dogrzewacz tez w miarę szybko nagrzewa tylko należy pamiętać aby nie wyłączać całkiem climatronica ...

Nie mam webasta, a mówię o silniku 136 konnym (99 rok). To znaczy w pionie to stoi wcześniej, czyli tak po 5-6 km, ale u mnie wg testu w pionie stoi od 75 do x stopni (nie wiem ilu bo nigdy mi się nie przesunęła w prawo tylko zawsze stoi pionowo). Da się jakoś ocenić czy elektryczny podgrzewacz działa prawidłowo?

Opublikowano

U mnie to samo tem na wskazówce 90 a w tescie 7 75

A ile przejezdzasz kilometrow ze masz taka temperature?? Mi powiedzial mechanik ze jak mam wiskoze to tak bedzie a inaczej by bylo jakbym mial zaluzje ze naprawde jest duza roznica miedzy wiskozą a zaluzjami i tak wlasnie sie dzieje ciekawe czy mowil prawde

Opublikowano
ja przedwczoraj wymieniłem termostat na oryginalny, wskazówka w pionie przy 75 stopniach, po ilu km nie mierzyłem, potem rośnie do 87-90, przeważnie jest na 88 :) niestety moje webasto nie działa wysypało błędami a nie wiem jak się do tego zabrać
Opublikowano
Marcin1987 mi się w lecie "udało" przechylić wskazówkę od temperatury na tą białą kreskę co jest za połową , test 7.0 pokazał wtedy 125c :shock: (Lipiec, Gdańsk w godzinach szczytu + 34c i klima na całą parę do tego 1, 2 , Stop itd.) . BMW złapało wtedy muła tak jak by jakiś tryb serwisowy się włączył. Zatrzymałem się na chwilkę i było ok po ok 2 minutach
Opublikowano

i rozumiem że te błędy wywaliło na raz ?

prawdopodobnie sterownik bo wątpię aby pompka obiegu , wiatrak chłodzenia komory spalania i czujnik temp. na raz się uwaliły ...

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja w swojej118d 122ps jak jest na plusie na dworze to grzeje sie do 70 C a jak ponizej 0C w trasie to mialem ok 60C !temp z testu nr 7 ,wymienic odrazu dwa termosty?ten silnik jest taki sam tylko osprzetem sie rozni?