Skocz do zawartości

POMOC SWAP E39 523I NA 528 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wITAM!

Prośba do wtajemniczonych kolegów czy ktoś sie podejmował takiego czegoa?Mam e39 523 i automat

i zastanawiam się czy wymiana silnika wystarczy czy tez nie jak to ze skrzynia i innymi elemantai?

czy dużo jest przeróbek i jak wysokie mogą być koszta takiej imprezy?

znacie kogoś od tych spraw-warsztat który możecie polecić najlepiej w województwie dolnośląskim??

Z góry dzieuje za pomoc i pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nie opłąca sie sprzedaj lepiej i kup 528i i zostanie pare koła w kieszeni

chyba ze znajdziesz dobrego mechanika co ogarnie to kupisz anglika z takimsilnikiem to jako tako wyjdzie cenowo reszte grató sprzedasz

• Członkowie klubu
Opublikowano
W tym przypadku taki swap to jak wymiana silnika. Cena robocizny zależy od wymagań klienta i od tego czy wymiana samego słupka czy silnika z osprzętem :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
DME jest takie samo, inne sa wtryski, skrzynia biegów taka sam, przełożenie mostu rózni się nie wiele, bo w 523 jest 3:23 a w 528 3:07. Będzie szybciej przyspieszacz. To tyle.

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
tak z ciekawości sprawdziłem na RealOem i wychodzi że dyfer w 523i I=3.15 a 528 I=2.93 anjinsan a czy to nie jest tak, że większy silnik ma dłuższe przełożenie(wbrew temu co wynika z podanych liczb) na dyfrze??? Bo nie dość że mocy ma więcej do wykorzystania to jeszcze dodatkowo na krótkim przełożeniu całkiem by orał asfalt :?:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
2:93 to jest własnie dłuższe przełozenie :mrgreen: I i to co znalazłeś to do wersji z manualem a to co ja podałem do wersji z automatem.

BMW Partner

AUTOPOMOC