Skocz do zawartości

WITAM i proszę o rade.... co do części do E39 540i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem dziś E39 540i 1998, uważam, że nie jest w złym stanie jednak chce ją doprowadzić do ideału. Chce zakupić i wymienić tarcze hamulcowe przód i tył wentylowane (nacinane, nawiercane). Komplet amortyzatorów przód i tył (ze sprężynami), osłonę pod silnik i skrzynie, nadkola oraz uszczelki pokryw zaworów. Proszę o radę doświadczonych forumowiczów, jakich dobrych firm wybrać części by zrobiły swoją robotę i były w miarę przystępnych cenach. Oto numer VIN: WBADE61080BU89155

P.S. Chętnie zakupię je od kogoś sprawdzonego z forum. (części tylko i wyłącznie nowe ;-)

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

Polecam sklep :

www.czescidobmw.pl

Sam robię zakupy w tym sklepie od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Z tego co wiem to właściciel jest fanem marki i użytkownikiem tego forum.

Nie raz miałem dylemat co do wyboru części, u nich możesz liczyć na fachową pomoc i chętnie ci doradzą. Wysyłają części zawsze ekspresowo.

Opublikowano
Mogę odsprzedać łączniki stabilizatora Febi, w 540 nie ma różnicy lewy prawy, więc oba są takie same. 50zł za sztukę. Wytrzymują 20-30 tys.km, bynajmniej u mnie bo drogi w moim regionie mam makabryczne. Ogólnie polecam Lemfordera, Febi, Mayle, a co do tarcz to zależy jak autko będzie jeździć bo jak ostro to Zimerman a jak normalnie to Textar, Jurid itp, ale uwaga na ATE bo widziałem już kilka aut z problemami typu bicie po kilku ostrzejszych hamowaniach i wcale przyczyną nie byla woda. Co do częsci rzeczywiście j.w. mają tylko dobre i wiedzą który producent w danym momencie sprzedaje kiche.
Opublikowano
Jak masz zawieche m-technik to amory rylko sasch org. coś po 1250zł za jeden.

Coś ci się kolego chyba pomyliło z tą ceną. Choćby ma stronie którą podałem wyżej widać, że za 1250zł kupisz komplet (2szt.)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może i mi się pomyliło i to była cena za dwa.

A czy jeździł ktoś na zestawie AP Sport. Wiem, że niktórzy zamiast M technika wsadzają AP. Zestaw amory+sprężyny kosztoawł na allegro jakiś czas temu 2500zł.

A czy w innych modelach poza 540 i M5 są takie same amory w M techniku?