Skocz do zawartości

320Ci Uszkodzony dach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy proszę o poradę. Wczoraj rano wychodzę na parking i co widzę - na środku dachu duże wgięcie jakby od kamienia albo cegły, głębokie na ok. 0,5 cm z okropnym odbiciem lakieru i jeszcze kilka mniejszych wgnieceń. Zapewne stało się to podczas nocnej wichury. Moje pytanie - gdzie na Śląsku w pobliżu Katowic najlepiej się z tym udać i ile to może kosztować ? Dach na szczęście nie jest przebity.
Opublikowano

Pękł lakier?? Jaki kolor?

Jeśli nie pękł to polecam S-plus. !! Metoda usuwanie skutków gradobicia! :) Mega efekt ! Ja miałem 72 wgniecenia na aucie, już chciałem oddać auto do lakierowania ale koledzy podsunęli mi salon S-plus i mam oryginalny lakier i do tego bez wgniotek !! POLECAM. Najlepiej wstaw zdjęcie i policz wgniotki to Ci powiem ile to kosztuje, bo mam cennik w domu akurat;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano

Zdjęcia wstawię jutro a dziś mogę powiedzieć, że lakier jest rozwalony aż do samej blachy. Na pewno sprawdzę s plus, dzięki!

Kolor Cosmoschwarz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzies widziałem jak takie wieksze wgniecenia usuwali za pomoca mocnego schłodzenia blachy np gazem do zapalniczek a potem szybko podgrzewali to miejsce opalarką. Blacha wracała do swoich kształtów

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
A czy ja pisze ze trzeba lakierowac cały dach. Jest uszkodzenie mechaniczne lakieru do gołej blachy ,a wiec bez lakierowania sie nie da . A czy to bedzie zaprawka czy cały dach to inna sprawa
Opublikowano

Dzwonili do mnie z S-Plus, niestety metodą SPOT robią wszystko poza dachem - podobno widać łączenie (ciekawostka).

Pozostaje mi pomalować całość i teraz - gdzie najlepiej zrobić to na Śląsku?

Lakier ma nr 303 i można go dostać na Allegrro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo SPOT-a też chyba robi się od przetłoczenia blachy do przetłoczenia, a na dachu takowych nie ma.

Lakier dobiera się do tego co jest na aucie, 'po numerkah' to raczej kiepski pomysł chyba, że chcesz mieć dach w innym odcieniu.